Bereidingswijze
1. Pel de ui en teentjes look. Snipper de ui en 2 teentjes look fijn. Reinig de selder en snij in stukjes. Schil de knolselder en snij in gelijke stukken.
2. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de look, de selder- en knolselderstukjes toe.
3. Giet de bouillon en het water erbij. Kook maximum 2 uur tot alle groenten mooi zacht zijn en de soep een crème-achtige textuur heeft.
4. Laat de soep een 10-tal minuten afkoelen. Mix de soep fijn in de blender of met de mixer.
5. Breng de soep opnieuw zachtjes aan de kook met deksel op de pot. Voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Voeg een takje kervel toe.
6. Werk af met de groene kruidenolie: gooi 1 teentje look, platte peterselie en de rest van de kervel in de blender. Voeg 2 à 3 eetlepels olijfolie toe. Mix tot een homogene massa. Duw de olie door een neteldoek of een fijne zeef.
7. Giet de knolseldercrème in kommetjes en besprenkel met een paar druppels van de kruidenolie.
2. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de look, de selder- en knolselderstukjes toe.
3. Giet de bouillon en het water erbij. Kook maximum 2 uur tot alle groenten mooi zacht zijn en de soep een crème-achtige textuur heeft.
4. Laat de soep een 10-tal minuten afkoelen. Mix de soep fijn in de blender of met de mixer.
5. Breng de soep opnieuw zachtjes aan de kook met deksel op de pot. Voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Voeg een takje kervel toe.
6. Werk af met de groene kruidenolie: gooi 1 teentje look, platte peterselie en de rest van de kervel in de blender. Voeg 2 à 3 eetlepels olijfolie toe. Mix tot een homogene massa. Duw de olie door een neteldoek of een fijne zeef.
7. Giet de knolseldercrème in kommetjes en besprenkel met een paar druppels van de kruidenolie.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke soep die super lekker van smaak is ! Smakelijk
Ingrediënten
2 kg knolselder
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 stengel witte selder
1,5 l water
1 l kippen- of groentebouillon
125 ml culinaire room
½ bosje kervel
olijfolie
1 eetlepel platte peterselie
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 stengel witte selder
1,5 l water
1 l kippen- of groentebouillon
125 ml culinaire room
½ bosje kervel
olijfolie
1 eetlepel platte peterselie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483541
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
knolselder crèmesoep
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid