Bereidingswijze
konijnenragout :
-Snij de konijn in stukken(of laat de poelier niet doen)
-. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Bak rondom mooi goudbruin aan in boter.
-Haal uit de pan en fruit hierin één fijngesneden ui.
-Voeg het vlees terug toe en overgiet met het bier en de fond. Breng op smaak met peper, zout, tijm en laurier.
-Laat 1 uur zachtjes sudderen zonder deksel en bind de saus.
-Werk de konijnenragout af met wat peterselie.
spinaziekroketjes :
-Frituur de spinaziekroketten in frituurolie op 180°C tot ze warm en krokant zijn.
wortelpuree :
-snij de wortelen en aardappelen in gelijke stukjes en doe in een kookpot. Zet onder met gezouten water en laat koken tot ze gaar zijn. Giet af en zet nog even op het vuur om uit te drogen.
-Passeer door een roerzeef. Giet de room erbij en voeg de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles en hou warm tot gebruik.
-Snij de konijn in stukken(of laat de poelier niet doen)
-. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Bak rondom mooi goudbruin aan in boter.
-Haal uit de pan en fruit hierin één fijngesneden ui.
-Voeg het vlees terug toe en overgiet met het bier en de fond. Breng op smaak met peper, zout, tijm en laurier.
-Laat 1 uur zachtjes sudderen zonder deksel en bind de saus.
-Werk de konijnenragout af met wat peterselie.
spinaziekroketjes :
-Frituur de spinaziekroketten in frituurolie op 180°C tot ze warm en krokant zijn.
wortelpuree :
-snij de wortelen en aardappelen in gelijke stukjes en doe in een kookpot. Zet onder met gezouten water en laat koken tot ze gaar zijn. Giet af en zet nog even op het vuur om uit te drogen.
-Passeer door een roerzeef. Giet de room erbij en voeg de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles en hou warm tot gebruik.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere feestelijke konijnenragout met wortelpuree en spinaziekroketjes
Ingrediënten
konijnen ragout :
1 konijn
peper & zout
boter
2 uien
1 flesje st. bernardusbier abt 12
2 1⁄2 deciliters gevogeltefond
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
sausbindmiddel
spinaziekroketjes : zie op de site voor het recept
wortelpuree :
8 wortelen
3 bloemige aardappelen
nootmuskaat
1 dl room (40% VG)
klontje boter
1 konijn
peper & zout
boter
2 uien
1 flesje st. bernardusbier abt 12
2 1⁄2 deciliters gevogeltefond
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
sausbindmiddel
spinaziekroketjes : zie op de site voor het recept
wortelpuree :
8 wortelen
3 bloemige aardappelen
nootmuskaat
1 dl room (40% VG)
klontje boter
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483493
Homepage ID
1090993
Teller
9
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid