Bereidingswijze
-Snijd de citroen doormidden, bestrijk met olijfolie en leg hem met de snijkant naar onderen in een (grill)pan.
-Rooster de citroen enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Laat afkoelen.
-Pel en pers de knoflook.
-Giet de witte bonen af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
-Doe de bonen in de keukenmachine, samen met de tahin, knoflook, komijnpoeder en zout.
-Pers de citroen uit en voeg 1 el citroensap bij de bonen. Voeg tot slot 2 el olijfolie toe en mix fijn tot een smeuïge crème.
-Roer de pijnboompitten en de gehakte peterselie door de crème. Kruid met peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in kleine reepjes.
-Neem een mengkom en meng 1 el olijfolie onder de boerenkoolreepjes.
-Bestrooi met peper en zout en masseer de reepjes goed in.
-Leg de boerenkool op een bakplaat met bakpapier en strooi er de chilivlokken overheen.
-Zet de bakplaat 8 minuten in de oven. Laat nadien even afkoelen.
-Verwarm ondertussen een pan met olijfolie en bak de sneetjes brood 1 à 2 minuten aan elke kant.
-Besmeer de bruschetta met de dip van de bonen en werk af met chips van boerenkool.
-Rooster de citroen enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Laat afkoelen.
-Pel en pers de knoflook.
-Giet de witte bonen af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
-Doe de bonen in de keukenmachine, samen met de tahin, knoflook, komijnpoeder en zout.
-Pers de citroen uit en voeg 1 el citroensap bij de bonen. Voeg tot slot 2 el olijfolie toe en mix fijn tot een smeuïge crème.
-Roer de pijnboompitten en de gehakte peterselie door de crème. Kruid met peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in kleine reepjes.
-Neem een mengkom en meng 1 el olijfolie onder de boerenkoolreepjes.
-Bestrooi met peper en zout en masseer de reepjes goed in.
-Leg de boerenkool op een bakplaat met bakpapier en strooi er de chilivlokken overheen.
-Zet de bakplaat 8 minuten in de oven. Laat nadien even afkoelen.
-Verwarm ondertussen een pan met olijfolie en bak de sneetjes brood 1 à 2 minuten aan elke kant.
-Besmeer de bruschetta met de dip van de bonen en werk af met chips van boerenkool.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bruschetta's zijn eenvoudig, snel klaar en super lekker ! Ook deze variant met een smeuïge crème van witte bonen en boerenkoolchips als lekker krokantje is een schot in de roos.
Ingrediënten
400 g witte bonen, blik
1 citroen
1 teentje knoflook
1 el bladpeterselie
1 el geroosterd pijnboompitten
1 el tahin
1/4 tl komijnpoeder
2 el olijfolie + extra
1/2 tl zout + extra
peper
snuifje chilivlokken
8 sneetjes zuurdesembrood
4 bladeren boerenkool
1 citroen
1 teentje knoflook
1 el bladpeterselie
1 el geroosterd pijnboompitten
1 el tahin
1/4 tl komijnpoeder
2 el olijfolie + extra
1/2 tl zout + extra
peper
snuifje chilivlokken
8 sneetjes zuurdesembrood
4 bladeren boerenkool
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1483453
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid