Rode kool met glühwein

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/13/2020 - 00:33
Bereidingswijze
- Verwijder de buitenste bladeren en het middelste harde gedeelte van de rode kool en snij de rest zo fijn mogelijk. Schil de appels en snij ze in blokjes.
- Smelt een beetje boter in een grote pan en voeg eerst de appel en daarna de rode kool toe.
- Doe dan de balsamico, kaneel, laurier, kruidnagels en (geplette) jeneverbessen erbij.
- Voeg de glühwein en de suiker toe, schep alles goed door elkaar en laat het ongeveer 45-60 op een klein vuurtje gaar stoven.
- Bind het geheel indien nodig met allesbinder of een maïzenapapje.
Afbeelding
Rode kool met glühwein
Rode kool met glühwein
Rode kool met glühwein
Rode kool met glühwein
Rode kool met glühwein
Rode kool met glühwein
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Elk najaar als er weer wild en stoofpotten op het menu staan ga ik weer pannen vol rode kool maken. Ik had ergens gelezen dat een sterrenchef (Moshik Roth) als geheim ingrediënt glühwein gebruikt in zijn rode kool. Omdat ik weleens vaker glühwein gebruik om stoofpeertjes mee te maken (Stoofpeertjes-in-gluhwein)  leek het me wel een goed idee om het ook eens een keertje met rode kool te proberen. Ik heb de tip meegenomen naar mijn eigen recept voor rode kool en gemaakt met een glühwein zo uit de fles in plaats van zelfgemaakte glühwein.
Ingrediënten
- 1 rode kool (1kg)
- ½ fles glühwein
- 2 el (bruine) suiker
- 3 appels
- 1 kaneelstokje
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 jeneverbessen
- 2 el donkere balsamico azijn
- pezo
- boter
Leuke tips
Lekker bij stoofvlees, wild of een gewone gehaktbal.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1483419
Homepage ID
2066044
Teller
963
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid