Bereidingswijze
Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de rijst in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Was de pompoenen en snijd met een groot, stevig mes 1/3 van de bovenkant van de pompoenen af. Hol de pompoenen uit met een lepel. Wrijf de pompoenen en kapjes rondom in met olijfolie (met behulp van een kwastje of keukenrolpapiertje). Leg de pompoenen met de open kant naar beneden en de kapjes met het vruchtvlees naar beneden op de bakplaat. Bak voor 20 minuten en haal uit de oven. Is het vruchtvlees nog erg hard dan bak je ze iets langer. Laat de oven aanstaan.
Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de spekjes lichtbruin. Snipper in de tussentijd de ui en voeg toe aan de spekjes. Bak totdat de ui glazig is. Knijp 2 tenen knoflook boven de pan uit en bak even mee. Schenk de tomaten uit blik erbij, druk de tomaten fijn en voeg 1 volle theelepel gedroogde salie en 1 theelepel kaneel toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat heel zachtjes verwarmen zodat alle smaken goed in de saus trekken en er weinig vocht verdampt.
Voeg de rijst toe aan de saus als deze bereid is. Vermeng goed. Draai de pompoenen voorzichtig om en vul ze met de rijst. Leg op beide pompoenen schijfjes geitenkaas, ook op de rand (heb ik alleen voor de foto niet gedaan). Bak ze nog 10-15 minuten totdat de pompoen weer lekker warm is en de kaas een beetje gekleurd. Strooi eventueel voor het serveren een paar pompoenpitten over de pompoenen. Serveer ieder een halve pompoen. Je kunt de schil gewoon eten.
Kook de rijst in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Was de pompoenen en snijd met een groot, stevig mes 1/3 van de bovenkant van de pompoenen af. Hol de pompoenen uit met een lepel. Wrijf de pompoenen en kapjes rondom in met olijfolie (met behulp van een kwastje of keukenrolpapiertje). Leg de pompoenen met de open kant naar beneden en de kapjes met het vruchtvlees naar beneden op de bakplaat. Bak voor 20 minuten en haal uit de oven. Is het vruchtvlees nog erg hard dan bak je ze iets langer. Laat de oven aanstaan.
Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de spekjes lichtbruin. Snipper in de tussentijd de ui en voeg toe aan de spekjes. Bak totdat de ui glazig is. Knijp 2 tenen knoflook boven de pan uit en bak even mee. Schenk de tomaten uit blik erbij, druk de tomaten fijn en voeg 1 volle theelepel gedroogde salie en 1 theelepel kaneel toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat heel zachtjes verwarmen zodat alle smaken goed in de saus trekken en er weinig vocht verdampt.
Voeg de rijst toe aan de saus als deze bereid is. Vermeng goed. Draai de pompoenen voorzichtig om en vul ze met de rijst. Leg op beide pompoenen schijfjes geitenkaas, ook op de rand (heb ik alleen voor de foto niet gedaan). Bak ze nog 10-15 minuten totdat de pompoen weer lekker warm is en de kaas een beetje gekleurd. Strooi eventueel voor het serveren een paar pompoenpitten over de pompoenen. Serveer ieder een halve pompoen. Je kunt de schil gewoon eten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde pompoen met rijst, tomatensaus met salie en kaneel, spekjes en geitenkaas!
Ook zeker leuk voor je kerstmenu!
https://chivanne.nl/gevulde-hokkaido-pompoen/
Ook zeker leuk voor je kerstmenu!
https://chivanne.nl/gevulde-hokkaido-pompoen/
Ingrediënten
2 hokkaido pompoenen
150 gram gerookte spekreepjes
160 gram meergranen- of zilvervliesrijst
200 gram zachte geitenkaas naturel (duo-verpakking)
1 blik pomodori (hele tomaten)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 volle theelepel gedroogde salie
1 afgestreken theelepel gemalen kaneel
1 groentebouillon blokje
optioneel: 2 theelepels pompoenpitten
peper en zout
olijfolie
150 gram gerookte spekreepjes
160 gram meergranen- of zilvervliesrijst
200 gram zachte geitenkaas naturel (duo-verpakking)
1 blik pomodori (hele tomaten)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 volle theelepel gedroogde salie
1 afgestreken theelepel gemalen kaneel
1 groentebouillon blokje
optioneel: 2 theelepels pompoenpitten
peper en zout
olijfolie
Leuke tips
Maak hem vegetarisch met vegetarische spekjes.
Lekker met een frisse salade.
De dag erna is hij ook nog lekker voor lunch. Verwarm hem hiervoor met wat olijfolie er overheen gesprenkeld op 180 graden hete lucht in de oven voor ongeveer 20 minuten. Ik zette een koude helft gelijk in de oven dus voordat hij warm was.
Lekker met een frisse salade.
De dag erna is hij ook nog lekker voor lunch. Verwarm hem hiervoor met wat olijfolie er overheen gesprenkeld op 180 graden hete lucht in de oven voor ongeveer 20 minuten. Ik zette een koude helft gelijk in de oven dus voordat hij warm was.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483383
Homepage ID
2925241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Gelegenheid