Bereidingswijze
-Snij de lente-uitjes en champignons fijn en verwarm kort in olijfolie.
-Bevochtig met bouillon en kruid met peper. Laat 12 minuten koken.
-Voeg gewassen en versneden waterkers toe, en laat nog vijf minuten doorkoken.
-Mix, zeef en hou warm. Laat nu niet meer koken, zodat de groene kleur bewaard blijft.
-Klop de room licht op. Giet de soep in de borden, en voeg de garnalen en de sprot toe.
-Werk af met de opgeklopte room en een takje dille.
-Bevochtig met bouillon en kruid met peper. Laat 12 minuten koken.
-Voeg gewassen en versneden waterkers toe, en laat nog vijf minuten doorkoken.
-Mix, zeef en hou warm. Laat nu niet meer koken, zodat de groene kleur bewaard blijft.
-Klop de room licht op. Giet de soep in de borden, en voeg de garnalen en de sprot toe.
-Werk af met de opgeklopte room en een takje dille.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke groene vissoep met een verfrissende touch van waterkers en dille met gerookte sprotfilet en grijze garnaal......zalig van smaak en makkelijk om te bereiden !
Ingrediënten
2 lente-uitjes
45 g champignons
1 dl olijfolie
0,75 l kippenbouillon
peper en zout
1 bosje waterkers
1 dl room
100 g gerookte sprotfilet
100 g grijze garnalen
4 takjes dille
45 g champignons
1 dl olijfolie
0,75 l kippenbouillon
peper en zout
1 bosje waterkers
1 dl room
100 g gerookte sprotfilet
100 g grijze garnalen
4 takjes dille
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483257
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid