Velouté van aardappelen en kervel met grijze garnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/05/2020 - 08:13
Bereidingswijze
-Snijd de ui en de prei in ringen en stoof glazig in de boter. Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook.
-Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken.
-Meng met de gespoelde kervel en laat nog 5 minuten koken.
-Mix krachtig met een staafmixer en haal door een zeef.
-Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
-Schenk uit en strooi er wat garnalen in.
Afbeelding
Velouté van aardappelen en kervel met grijze garnalen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke roomsoep van grijze garnaal,aardappel, prei, ui en kervel. 
Ingrediënten
250 g bloemige aardappelen
120 g grijze garnalen (gepeld)
1 ui
wit van 2 preien
6 dl visbouillon
1,5 dl room (of beter: zure room)
20 g boter
1 bussel kervel
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483255
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid