Bereidingswijze
-Snijd de ui en de prei in ringen en stoof glazig in de boter. Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook.
-Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken.
-Meng met de gespoelde kervel en laat nog 5 minuten koken.
-Mix krachtig met een staafmixer en haal door een zeef.
-Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
-Schenk uit en strooi er wat garnalen in.
-Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken.
-Meng met de gespoelde kervel en laat nog 5 minuten koken.
-Mix krachtig met een staafmixer en haal door een zeef.
-Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
-Schenk uit en strooi er wat garnalen in.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke roomsoep van grijze garnaal,aardappel, prei, ui en kervel.
Ingrediënten
250 g bloemige aardappelen
120 g grijze garnalen (gepeld)
1 ui
wit van 2 preien
6 dl visbouillon
1,5 dl room (of beter: zure room)
20 g boter
1 bussel kervel
peper en zout
120 g grijze garnalen (gepeld)
1 ui
wit van 2 preien
6 dl visbouillon
1,5 dl room (of beter: zure room)
20 g boter
1 bussel kervel
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483255
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid