Gorgonzolasoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/31/2020 - 15:11
Bereidingswijze
Smelt de boter in een soeppan. Roer de bloem er door en laat het even schuimen. Roer de melk en room erdoor en
blijf roeren totdat het een gladde, gebonden saus is. Roer de bouillon en de wijn erdoor en tpt slot de kaas (in kleine stukjes), nootmuskaat, cayennepeper en de mosterd. Zout hoeft er niet in, daar zorgt de kaast wel voor.
Blijf roeren tegen de kook aan totdat de kaas gesmolten is en dien de soep op in voorverwarmde kommetjes.
Afbeelding
Gorgonzolasoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke soep, chique door de mousserende wijn en kan een voorgerecht zijn bij het Kerstdiner.
Ingrediƫnten

Ingrediƫnten
50 gram Boter
50 gram Bloem
1 1/4 dl Room
1 1/2 dl Melk
2 1/2 dl Kippenbouillon
2 1/2 dl Mousserende witte wijn
250 gram Gorganzola (zacht, fijn van smaak)
1 snufje Cayennepeper
1 snufje Nootmuskaat
2 tl Franse mosterd (scherp)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483111
Homepage ID
1424351
Teller
27
Bron
Internet
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
magdas
Gelegenheid