Bereidingswijze
1. Snij de bladeren van de sla los en hou 4 kleine knapperige slablaadjes opzij voor de afwerking. Pel de uien en snipper fijn. Spoel de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn.
2. Smelt de boter in een kookpot en fruit de uien aan. Voeg de slabladeren toe en laat ze slinken onder gesloten deksel.
3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
4. Laat 10 minuten doorkoken en mix de soep. Breng op smaak met room, peper en zout.
5. Breng 1 liter water samen met de azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes in kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat een draaikolk ontstaat. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat 1 eitje in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is en haal met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal met de rest van de eitjes.
6. Verdeel de soep over borden. Leg in elk bord een slablaadje, verdeel de garnaaltjes erover en leg er een gepocheerd eitje op. Werk af met peterselie.
2. Smelt de boter in een kookpot en fruit de uien aan. Voeg de slabladeren toe en laat ze slinken onder gesloten deksel.
3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
4. Laat 10 minuten doorkoken en mix de soep. Breng op smaak met room, peper en zout.
5. Breng 1 liter water samen met de azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes in kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat een draaikolk ontstaat. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat 1 eitje in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is en haal met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal met de rest van de eitjes.
6. Verdeel de soep over borden. Leg in elk bord een slablaadje, verdeel de garnaaltjes erover en leg er een gepocheerd eitje op. Werk af met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekkere feestelijke roomsoep met grijze garnalen en een gepocheerd kwarteleitje
Ingrediƫnten
1 grote krop sla
4 el gepelde grijze garnalen
4 kwarteleitjes
2 uien
25 g boter
1,5 l groentebouillon
150 ml room
scheutje azijn
1 el peterselie
4 el gepelde grijze garnalen
4 kwarteleitjes
2 uien
25 g boter
1,5 l groentebouillon
150 ml room
scheutje azijn
1 el peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1482813
Homepage ID
1090993
Teller
9
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid