Stoofpotje van kwartelfilet met pompoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/15/2020 - 09:33
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.
- Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes (u hebt 500 g nodig).
- Snij het witloof in stukjes van 2 cm.
- Schil de appelen en snij in kleine blokjes.
- Verwijder de korst van de chaumes en snij in stukjes.

Bereiding :
-Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Roerbak de stukjes appel, witloof en pompoen gedurende 3 min. Haal uit de pan.
-Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en schroei de kwartelfilets dicht gedurende ± 2 min. aan elke kant. Voeg 2 eetl. sherry toe en flambeer, weg van de dampkap.
-Giet de inhoud van de pan in een kookpot en voeg de wildfond, de rest van de sherry, de kippenbouillon, tijm en laurier toe. Breng aan de kook.
-Zet het vuur lager en voeg de mosterd, de honing, de stukjes appel, witloof en pompoen toe. Laat 15 min. sudderen.
-Haal de kwartelfilets uit de kookpot en hou warm. Voeg de stukjes chaumes toe aan de bereiding en laat 1 min. koken. Kruid met peper en zout. Bind de saus indien nodig met instantsausbinder.

Afwerking :
-Serveer de kwartelfilets met de saus en geef er gestoomde aardappelen of kroketjes bij.

Afbeelding
Stoofpotje van kwartelfilet met pompoen
Stoofpotje van kwartelfilet met pompoen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker hoofdgerecht , makkelijk zelf te bereiden en  het gerecht doet het ook prima  als feestgerecht 
Ingrediënten
16 kwartelfilets (diepvries)
1 pompoenen of kastanjepompoen
4 stronkjes witloof
2 appelen (groene)
1/2 Chaumes kaas
4 dl wildfond (bokaal)
2,5 dl kippenbouillon
1 dl witte sherry
2 el olijfolie
1 el vloeibare honing
2 el mosterd
1 blaadje laurier
1 tl tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
Leuke tips
drankensuggestie

Wijn : Château Vieux Barrail A.C. Puisseguin Saint-Émilion
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482701
Homepage ID
1090993
Teller
12
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid