Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.
- Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes (u hebt 500 g nodig).
- Snij het witloof in stukjes van 2 cm.
- Schil de appelen en snij in kleine blokjes.
- Verwijder de korst van de chaumes en snij in stukjes.
Bereiding :
-Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Roerbak de stukjes appel, witloof en pompoen gedurende 3 min. Haal uit de pan.
-Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en schroei de kwartelfilets dicht gedurende ± 2 min. aan elke kant. Voeg 2 eetl. sherry toe en flambeer, weg van de dampkap.
-Giet de inhoud van de pan in een kookpot en voeg de wildfond, de rest van de sherry, de kippenbouillon, tijm en laurier toe. Breng aan de kook.
-Zet het vuur lager en voeg de mosterd, de honing, de stukjes appel, witloof en pompoen toe. Laat 15 min. sudderen.
-Haal de kwartelfilets uit de kookpot en hou warm. Voeg de stukjes chaumes toe aan de bereiding en laat 1 min. koken. Kruid met peper en zout. Bind de saus indien nodig met instantsausbinder.
Afwerking :
-Serveer de kwartelfilets met de saus en geef er gestoomde aardappelen of kroketjes bij.
- Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.
- Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes (u hebt 500 g nodig).
- Snij het witloof in stukjes van 2 cm.
- Schil de appelen en snij in kleine blokjes.
- Verwijder de korst van de chaumes en snij in stukjes.
Bereiding :
-Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Roerbak de stukjes appel, witloof en pompoen gedurende 3 min. Haal uit de pan.
-Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en schroei de kwartelfilets dicht gedurende ± 2 min. aan elke kant. Voeg 2 eetl. sherry toe en flambeer, weg van de dampkap.
-Giet de inhoud van de pan in een kookpot en voeg de wildfond, de rest van de sherry, de kippenbouillon, tijm en laurier toe. Breng aan de kook.
-Zet het vuur lager en voeg de mosterd, de honing, de stukjes appel, witloof en pompoen toe. Laat 15 min. sudderen.
-Haal de kwartelfilets uit de kookpot en hou warm. Voeg de stukjes chaumes toe aan de bereiding en laat 1 min. koken. Kruid met peper en zout. Bind de saus indien nodig met instantsausbinder.
Afwerking :
-Serveer de kwartelfilets met de saus en geef er gestoomde aardappelen of kroketjes bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker hoofdgerecht , makkelijk zelf te bereiden en het gerecht doet het ook prima als feestgerecht
Ingrediënten
16 kwartelfilets (diepvries)
1 pompoenen of kastanjepompoen
4 stronkjes witloof
2 appelen (groene)
1/2 Chaumes kaas
4 dl wildfond (bokaal)
2,5 dl kippenbouillon
1 dl witte sherry
2 el olijfolie
1 el vloeibare honing
2 el mosterd
1 blaadje laurier
1 tl tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
1 pompoenen of kastanjepompoen
4 stronkjes witloof
2 appelen (groene)
1/2 Chaumes kaas
4 dl wildfond (bokaal)
2,5 dl kippenbouillon
1 dl witte sherry
2 el olijfolie
1 el vloeibare honing
2 el mosterd
1 blaadje laurier
1 tl tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
Leuke tips
drankensuggestie
Wijn : Château Vieux Barrail A.C. Puisseguin Saint-Émilion
Wijn : Château Vieux Barrail A.C. Puisseguin Saint-Émilion
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482701
Homepage ID
1090993
Teller
12
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid