Irish stew

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/03/2020 - 13:21
Bereidingswijze
Bereiding:
1. Snij je lam/rund in blokjes (niet te klein)
2. Pleur er 3 el bloem, 1 tl zout en peper doorheen en meng met je klauwen.
3. Flikker 3 el olijf olie in een pan en laat heet worden.
4. Bak je vlees lekker bruin (hoeft niet gaar, we flikkeren het nog 2 1/2 uur in een pan)
5. Haal je vlees eruit en gooi nu 2 grof gehakte uien en je knoflook erbij.
6. Klein scheutje Guinness erbij om de aanbaksels van de pan los te weken. (LET OP! EXTRA SMAAK!)
7. Bak de uien en knoflook 3 minuten.
8. Snij je bacon in blokjes en gooi erbij (kan ook in een aparte pan)
9. Pleur je bacon erbij samen met je grof gehakte wortelen en bleekselderij.
10. Gooi er een blikje tomatenpuree bij en ontzuur deze.
11. Nu gooi je 750 ml runderbouillon erbij samen met 1 blik Guinness.
12. Alles goed mengen met elkaar.
13. Nu pleur je al je vlees en alle sappen die erbij horen in de pan.
14. Zorg dat je vlees en groenten net onder het vloeistof staan.
15. Flikker er nu 2 laurierbladeren bij en 6 takjes tijm.
16. Deksel half op de pan en 2 uur zachtjes laten pruttelen op het laagste vuur.
17. Terwijl je vlees op staat schil je even 500 gram aardappelen en snij in grove stukken.
18. Staat het 2 uur op? Gooi nu je aardappelen erbij een laat nog 30 tot 40 min pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn.
19. Aardappelen gaar? Vlees pleurt uit elkaar? Tijd om op te scheppen.
20. Hak nog wat peterselie fijn en sprinkel over je Irish Stew heen.
21. Maak een blik Guinness open en neem een hap stew.
22. Nu ben je voor 1 dag Iers.
23. Sláinte!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nicky Toet
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 3 el olijf olie
- 1 kg lamsvlees (1 kg sukadelappen als je lam te duur vindt of niet te vreten)
- 1 tl zout en peper
- 3 gehakte knoflook teentjes
- 2 grote uien
- 200 gram bacon (in blokjes)
- 3 el bloem
- 2 Guinness Beer (1 voor jezelf)
- 1 blikje tomatenpuree
- 750 ml bouillon
- 4 wortelen
- 3 stengels bleekselderij
- 2 laurierblad
- 6 takjes tijm
- handje gehakte peterselie
- 500 gram aardappelen
- 1 stokbrood om te dopen in je stew
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482429
Homepage ID
2915173
Teller
77
Bron
Eten met Nick
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Eelti00712
Gelegenheid