cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/27/2020 - 16:05
Bereidingswijze
doe de sherry en cognac samen met het parika poeder in een glas , roer even door en laat half uurtje staan.
pel ondertussen de garnalen , dat lijkt moeilijker dan het is , knikje in de staart , knikje bij de kop , trek zachtjes uit elkaar en klaar, als je eenmaal de slag hebt gaat het rap , zoniet neem een slok wijn .
meng de mayo met de bbq saus , en de rest behalve de slagroom , voeg sherry megsel toe en roer goed , dan de room en zet koud/koel half uurtje voor opdienen eruit ,
meng een paar lepels met de garnalen , en dien op als 1 haps hapje
Afbeelding
cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen
cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
vers en zelf gepeld , ik durf te wedden dat heel veel mensen de smaak niet eens kunnen waarderen omdat ze de bakjes uit de super zijn gewend.
de smaak is gewoon anders en veel sterker daarom ook een saus die echt echt anders is dan wat ook uit een flesje.
 
Ingrediënten
6 el. Kewpie mayonaise
1 1/2e el. smokey bbq saus
1 1/2e el. room, niet geklopt en zonder suiker
1 tl. gerookt paprika poeder
1 el. zoete sherry
2 tl. cognac
paar druppels worcestersause
750 gram ongepelde garnalen
mooi glas wijn voor tijdens het pellen
Hulpmiddelen & keukengerei
krant
je handen
kommetje
lepel
amuse lepels , schaaltjes
Leuke tips
je kunt het prima gebruiken voor een garnalen cocktail , maar past ook prima bij rood vlees en kip , dus een win win win saus, voorgerecht , gourmet, fondeu etc,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1482315
Homepage ID
2289241
Teller
109
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
hans3333
Gelegenheid