Bereidingswijze
Snijd de forel in kleine stukjes en doe ze in een kom. Was en schil de bleekselderij, snij hem in de lengte doormidden en vervolgens in kleine stukjes. Schil de appel en snij in kleine blokjes. Voeg de bleekselderij en appel aan de kom toe en meng er 1 eetlepel citroensap doorheen. De andere helft van de appel kun je insmeren met citroensap en zo in de koelkast bewaren om later te eten.
Meng in een kommetje de crème fraîche, mierikswortel, appelstroop, peper en zout en eventueel een eetlepel water om de saus wat dunner te maken. Hak de bieslook fijn en voeg toe. Meng de saus door de forel.
Gebruik een kookring om de forel tartaar mooi over 4 borden te verdelen maar je kunt het ook bijvoorbeeld in een wijnglas serveren of een leuk kommetje.
Maak de tartaar af met was sla, de binnenste gele blaadjes van de bleekselderij, sprietjes bieslook en een paar druppels olijfolie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk voorgerecht hoef je niet te bewaren tot de feestdagen!
https://chivanne.nl/forel-tartaar/
https://chivanne.nl/forel-tartaar/
Ingrediënten
350 gram gerookte forel
1 kleine stengel bleekselderij
1/2 Granny smith appel
paar takjes verse bieslook
1 theelepel mierikswortel
100 ml crème fraîche
1 eetlepel citroensap
1 theelepel appelstroop
sla
zout en peper
olijfolie
1 kleine stengel bleekselderij
1/2 Granny smith appel
paar takjes verse bieslook
1 theelepel mierikswortel
100 ml crème fraîche
1 eetlepel citroensap
1 theelepel appelstroop
sla
zout en peper
olijfolie
Leuke tips
Dit voorgerecht is lekker met meerzaden stokbrood en kruidenroomkaas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1482301
Homepage ID
2925241
Teller
79
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid