Bereidingswijze
Haal de biefstukken uit de verpakking en laat op een bord op kamertemperatuur komen.
Giet de kersen boven een maatbeker af in een vergiet. We gebruiken 150 gram kersen. Bewaar 200 ml van het vocht. Voeg hier 50 ml rode port en 200 ml rundvleesfond aan toe.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Snipper de sjalot heel fijn en bak al roerend glazig. Voeg de kersen en de inhoud van de maatbeker toe aan de pan, samen met een paar takjes verse tijm. Breng aan de kook en laat op redelijk hoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Dit duurt zo'n 15 minuten maar houd de saus in de gaten, je wilt niet met niks overblijven.
Verwijder de takjes van de tijm. Breng de saus op smaak met flink wat peper en wat zout. Roer er een klontje roomboter doorheen om de saus af te maken (monteren). Hiermee wordt hij dikker, voller en mooi glanzend. Vind je de saus nog te dun, voeg dan wat maïzena toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de saus warm op heel laag vuur. Roer er af en toe doorheen.
Zorg dat je een ketel met gezouten water gereed hebt staan op het vuur.
Verhit in een koekenpan of ketel 6 eetlepels olijfolie op laag vuur en knijp er 2 tenen knoflook boven uit. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm enkele minuten heel zachtjes en zet het vuur uit. Pas op: de knoflook dient alleen smaak af te geven en hoeft niet bruin gebakken te worden!
Kruid de biefstukken met peper en zout. Verhit olijfolie in een goed hete koekenpan en schroei de biefstukken aan beide kanten bruin in 2 minuten. Matig het vuur en bak ze in 1,5 minuten per kant medium rare of korter of langer naar wens. Dit is ook erg afhankelijk van de dikte van je biefstuk. Pak ze in aluminiumfolie in en laat een paar minuten rusten op het aanrecht of een bord. NB: zoek van tevoren op internet op hoe je aan je hand kunt voelen wat de bereiding van de biefstuk is!
Kook in de tussentijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en wentel om in de knoflookolie van de koekenpan of ketel van stap 6.
Schep de papardelle op de borden, leg er een biefstuk naast en verdeel de saus over de biefstuk.
Giet de kersen boven een maatbeker af in een vergiet. We gebruiken 150 gram kersen. Bewaar 200 ml van het vocht. Voeg hier 50 ml rode port en 200 ml rundvleesfond aan toe.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Snipper de sjalot heel fijn en bak al roerend glazig. Voeg de kersen en de inhoud van de maatbeker toe aan de pan, samen met een paar takjes verse tijm. Breng aan de kook en laat op redelijk hoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Dit duurt zo'n 15 minuten maar houd de saus in de gaten, je wilt niet met niks overblijven.
Verwijder de takjes van de tijm. Breng de saus op smaak met flink wat peper en wat zout. Roer er een klontje roomboter doorheen om de saus af te maken (monteren). Hiermee wordt hij dikker, voller en mooi glanzend. Vind je de saus nog te dun, voeg dan wat maïzena toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de saus warm op heel laag vuur. Roer er af en toe doorheen.
Zorg dat je een ketel met gezouten water gereed hebt staan op het vuur.
Verhit in een koekenpan of ketel 6 eetlepels olijfolie op laag vuur en knijp er 2 tenen knoflook boven uit. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm enkele minuten heel zachtjes en zet het vuur uit. Pas op: de knoflook dient alleen smaak af te geven en hoeft niet bruin gebakken te worden!
Kruid de biefstukken met peper en zout. Verhit olijfolie in een goed hete koekenpan en schroei de biefstukken aan beide kanten bruin in 2 minuten. Matig het vuur en bak ze in 1,5 minuten per kant medium rare of korter of langer naar wens. Dit is ook erg afhankelijk van de dikte van je biefstuk. Pak ze in aluminiumfolie in en laat een paar minuten rusten op het aanrecht of een bord. NB: zoek van tevoren op internet op hoe je aan je hand kunt voelen wat de bereiding van de biefstuk is!
Kook in de tussentijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en wentel om in de knoflookolie van de koekenpan of ketel van stap 6.
Schep de papardelle op de borden, leg er een biefstuk naast en verdeel de saus over de biefstuk.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een biefstuk met een zoet-hartige kersensaus met rode port en tijm. Hij is zo gemaakt en het leuke is dat hij het nu in de zomer goed doet maar je hem ook kunt maken in de winter, bijvoorbeeld voor kerst. Het is maar net wat je erbij serveert! Nu koos ik voor pappardelle en salade maar met aardappelkroketjes en boontjes is hij weer winters!
https://chivanne.nl/biefstuk-met-kersensaus-en-pappardelle/
https://chivanne.nl/biefstuk-met-kersensaus-en-pappardelle/
Ingrediënten
2 biefstukken
1 sjalotje
350 gram pitloze kersen op siroop (1 kleine pot, netto gebruiken we 150 gram kersen en 200 ml siroop)
50 ml rode port
200 ml rundvleesfond
paar takjes verse tijm
maïzena
25 gram roomboter
olijfolie
peper en zout
200 gram papardelle
knoflook
1 sjalotje
350 gram pitloze kersen op siroop (1 kleine pot, netto gebruiken we 150 gram kersen en 200 ml siroop)
50 ml rode port
200 ml rundvleesfond
paar takjes verse tijm
maïzena
25 gram roomboter
olijfolie
peper en zout
200 gram papardelle
knoflook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481253
Homepage ID
2925241
Teller
92
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid