Pittige uiensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/27/2020 - 11:08
Bereidingswijze
Neem een bak van de Chinees, en schenk daar ongeveer 1cm olijfolie in.
ongeveer 3 eetlepels gevriesdroogde salade kruiden van de Lidl daar in doen, af en toe roeren en rustig laten staan.
In een ander bakje, ongeveer 1 pond uien.
1/3 hakken, met zo'n hak ding, 2/3 in kleine stukjes snijden.
Voeg daarna 1 klein blikje tomaten puree toe aan de olijf olie met kruiden, en een eierlepeltje geperste knoflook en een paar fise scheuten tabasco of de hete but die ik bij de Xenos haal, zie foto.
Weer steeds goed door roeren......
Voeg ongeveer 4 eetlepels geknipte blad peterselie toe, en als laatste de uien, en evt. nog een blikje tomaten puree naar smaak.
Vervolgens een hele nacht in de koelkast laten staan en ongeveer 1 x per uur, grondig door roeren, en proeven, zodat jezelf nog iets kunt toevoegen.
Ook een lente en of een bosuitje voor de kleur en of de bite is er lekker doorheen.
Een heel ander idee is om dit te gebruiken als basis voor een bieten salade met stukjes appel.
Afbeelding
Pittige uiensaus
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een keer als saus bij een gerecht in een restaurant gekregen, en nee ik kreeg het recept niet mee.
Zelf gaan probereren en na vele net niet gelukte poginen kom ik nu aardig in de buurt. 
Ook heerlijk om als basis van een salade te gebruiken, bijvoorbeeld cous-cous salade of bieten salade.
Ingrediënten
Neem een bak van de Chinees, en schenk daar ongeveer 1cm olijfolie in.
ongeveer 3 eetlepels gevriesdroogde salade kruiden van de Lidl daar in doen, af en toe roeren en rustig laten staan.
In een ander bakje, ongeveer 1 pond uien.
1/3 hakken, met zo'n hak ding, 2/3 in kleine stukjes snijden.
Voeg daarna 1 klein blikje tomaten puree toe aan de olijf olie met kruiden, en een eierlepeltje geperste knoflook en een paar fise scheuten tabasco of de hete but die ik bij de Xenos haal, zie foto.
Weer steeds goed door roeren......
Voeg ongeveer 4 eetlepels geknipte blad peterselie toe, en als laatste de uien, en evt. nog een blikje tomaten puree naar smaak.
Vervolgens een hele nacht in de koelkast laten staan en ongeveer 1 x per uur, grondig door roeren, en proeven, zodat jezelf nog iets kunt toevoegen.
Ook een lente en of een bosuitje voor de kleur en of de bite is er lekker doorheen.
Een heel ander idee is om dit te gebruiken als basis voor een bieten salade met stukjes appel.
Hulpmiddelen & keukengerei
De gevriedroogde saladekruiden van de Lidl worden helaas niet meer verkocht.
Ik heb alles los bij elkaar gesprokkeld en deze zitten erin:
Peterselie, bieslook, zwarte peper, rode ui, knoflook en paprika poeder, een beetje op gevoel mengen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1481047
Homepage ID
1959955
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Bosmuis13
Gelegenheid