Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Maak de sperziebonen schoon. Snij/Breek ze eventueel in stukken.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul en bruin.
Bak de rode peper, sjalot-snippers en de knoflook even mee.
Voeg de prei en de champignons toe en bak die al omscheppend plm. 3 minuten mee..
Voeg dan de voorgekookte boontjes en de rijst toe. Bak alles al omscheppend plm. 3 minuten op hoge warmtebron.
Roer de sojasaus en de chilisaus erdoor. Kruid eventueel nog met wat peper en zout.
Schep vlak voor het opdienen de taugé door het rijstpannetje.
Maak de sperziebonen schoon. Snij/Breek ze eventueel in stukken.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul en bruin.
Bak de rode peper, sjalot-snippers en de knoflook even mee.
Voeg de prei en de champignons toe en bak die al omscheppend plm. 3 minuten mee..
Voeg dan de voorgekookte boontjes en de rijst toe. Bak alles al omscheppend plm. 3 minuten op hoge warmtebron.
Roer de sojasaus en de chilisaus erdoor. Kruid eventueel nog met wat peper en zout.
Schep vlak voor het opdienen de taugé door het rijstpannetje.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt.
Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden.
In één woord: HEELIJK!
Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden.
In één woord: HEELIJK!
Ingrediënten
100 gram Basmati rijst
300 gram sperziebonen
200 gram runder gehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 kleine rode peper, zonder pitjes gesnipperd
50 gram champignons, in plakjes
1 dunne prei, wit en lichtgroen in reepjes
Plm. 50 gram taugé, schoongemaakt
2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus
3 eetlepels pittig zoete chilisaus
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
peper en zout
300 gram sperziebonen
200 gram runder gehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 kleine rode peper, zonder pitjes gesnipperd
50 gram champignons, in plakjes
1 dunne prei, wit en lichtgroen in reepjes
Plm. 50 gram taugé, schoongemaakt
2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus
3 eetlepels pittig zoete chilisaus
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
wokof hapjespan
pan voor de sperziebonen
pan voor de sperziebonen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480025
Homepage ID
886977
Teller
2032
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid