Griekse gehaktballetjes met feta vulling

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/04/2020 - 11:24
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met paneermeel, ui, pezo, paprikapoeder, korianderpoeder,rozemarijn en ei.
- Snijd de feta in blokjes (24)
- Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel (24) en doe in elk balletje een blokje feta. Kneed het rondom goed dicht.
- Verwarm een beetje braadboter in een braadpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Zet het vuur laag en laat ze nog ongeveer 5 minuutjes op een klein pitje garen.
Afbeelding
Griekse gehaktballetjes met feta vulling
Griekse gehaktballetjes met feta vulling
Griekse gehaktballetjes met feta vulling
Griekse gehaktballetjes met feta vulling
Griekse gehaktballetjes met feta vulling
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gehaktballetjes die extra lekker zijn door de feta vulling. Zorg wel dat je het gehakt er goed rondomheen kneed want anders gaan ze open, zoals mij bij sommigen gebeurde. De smaak was er niet minder om ;) :) :P
De Griekse-tomatenrijst die ik erbij maakte hoort er natuurlijk bij en ook een echte-griekse-salade of een Spinaziesalade-met-appel-feta-en-walnoten past hier uitstekend bij.

N.B.: Zoals je op de foto kunt zien was ik het ei vergeten ;) :) :P

Kali Orexi (smakelijk eten)
Ingrediënten
- 500 gram gehakt, half om half
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- pezo
- 1 tl rozemarijn (naaldjes fijngehakt)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 100 gram feta
- (vloeibare)braadboter
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1478119
Homepage ID
2066044
Teller
2399
Bron
chefkoch.de: aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid