Bereidingswijze
-Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Bak ze 10 minuten in de warme boter. Bestrooi ze met zout en peper.
-Voeg de kippenbouillon toe aan de tomatenpuree en breng aan de kook. Schep er een kommetje bouillon uit en bewaar het op kamertemperatuur.
-Laat de soep 5 min. sudderen en pureer ze daarna. Meng de eierdooier en de verse room met het kommetje bouillon en giet het geheel in de soep onder voortdurend roeren.
-Klop de bereiding op en laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje indikken. Bestrooi met peterselie.
-Voeg de kippenbouillon toe aan de tomatenpuree en breng aan de kook. Schep er een kommetje bouillon uit en bewaar het op kamertemperatuur.
-Laat de soep 5 min. sudderen en pureer ze daarna. Meng de eierdooier en de verse room met het kommetje bouillon en giet het geheel in de soep onder voortdurend roeren.
-Klop de bereiding op en laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje indikken. Bestrooi met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere soep die makkleijk te bereiden is
Ingrediënten
40 g boter
1 ei
1 soeplepel gesnipperde peterselie
1 snuifje geraspte muskaatnoot
1 l kippenbouillon
300 g Parijse champignons
2 soeplepels tomatenconcentraat
15 cl verse room
1 ei
1 soeplepel gesnipperde peterselie
1 snuifje geraspte muskaatnoot
1 l kippenbouillon
300 g Parijse champignons
2 soeplepels tomatenconcentraat
15 cl verse room
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1476489
Homepage ID
1090993
Teller
2
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid