Oliebarries!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/04/2020 - 00:41
Bereidingswijze
1. Wel de rozijnen in de rum om ze lekker zacht te maken. doe dit minsten een uurtje van te voren

2. maak ondertussen het deeg met alle andere ingrediënten met de mixer. deeghaken zijn echt een pre! Heb je deze niet begin er dan niet aan

3. doe ook de rozijnen erbij en meng het nog even door.

4. het deeg moet nu goed rijzen. laat het deeg een uurtje of twee staan. niet op de tocht!!! dat vindt niemand fijn ;)

5. breng de olie op een temperatuur van 190 graden celsius

6. laat de bollen gemaakt met 2 eetlepels in de olie glijden

7. na een minuut of 4 zijn ze wel gaar. keer ze af en toe om.

8. aflekken op keukenpapier en vers het lekkerste!
Afbeelding
Oliebarries!
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
ZO! Hebben wij even een lekker nieuwjaar gevierd! Lekker knallen met het vuurwerk en ook met me schatje!

Ik heb een geheim recept voor oliebollen ontwikkelt die ik graag met jullie wil delen. Dit kan je het hele jaar door maken omdat er geen oliebollenmix aan te pas komt. Wel bier! 
Ingrediënten
100 g boter
700 ml melk
1 flesje bier met gisting op de fles
2 zakje gedroogde gist
2 ei
1000 g bloem
2 mespuntje zout
250 g rozijnen
Genoeg rum om de rozijnen te bedwelmen
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer met deeghaken is wel handig
frituurpan is nog handiger
2 lepels (eet)
Lekkere pan olie om in te bakken
Leuke tips
Lekker met poeiersuiker!

18+ eet bewust!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1476091
Homepage ID
2821357
Teller
10
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Barryskulinairekeuken
Gelegenheid