Traditionele Zwitserse Kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/01/2020 - 12:54
Bereidingswijze
Voorbereiding:
Vul de Caquelon met warm water en steek de spiritusbrander aan.
Zet in een kopje de Maizena met water aangemaakt zonder klontjes klaar.
Pel 1 teen knoflook en kneus deze.
vul de steelpan met de wijn.

Bereiding:
Voeg de Knoflook aan de witte wijn toe en verhit deze tot het kookpunt (niet doorkoken).
Voeg de helft van de gemalen Kaas beetje bij beetje aan de Witte Wijn toe (goed doorroeren met de houten pollepel).
Let op dat alles goed heet blijft, maar niet doorkookt en goed roeren.
Verwijder de Knoflookteen.
Voeg al roerend de Maizena toe en verhit alles goed, ietsje doorkoken mag tot Yoghurtdikte.
Voeg nu op de zelfde wijze het restant van de gemalen Kaas toe, beetje bij beetje (goed doorroeren)
Giet het water uit de Caquelon en giet de Kaasfondue in de voorverwarmde Caquelon.
Maak het geheel of met gemalen Zwarte Peper uit de molen.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is zonder Alcohol.
Ingrediënten
150 gr Emmentaler
150 gr Gruyère
100 gr Appenzeller
200 ml Enjoy it wit, Chardonnay 0/0 (Jumbo)
1 el Maizena
1 t Knoflook
Hulpmiddelen & keukengerei
Pepermolen
Steelpan
Houten lepel
Caquelon (Fonduepan)
Leuke tips
Neem als dipje bv Party-knack worstjes en wat Broccoli en Bloemkool en Worteltjes,
ook Champignons en evt Garnalen is een lekkere dip.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1476033
Homepage ID
2113476
Teller
555
Bron
Kaasboer Alexanderhoeve Keizerswaard Rotterdam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ReneM1959
Gelegenheid