Cheesecake met pastinaak

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/29/2019 - 05:53
Bereidingswijze
Schil de pastinaak en snij deze in grove, gelijke stukken. Stoom of kook de pastinaak gaar en laat nog een 5-tal minuten uitstomen. Doe de roomkaas in een grote kom en klop deze romig met een garde of een handmixer, voeg de suiker toe en klop nog 1 à 2 minuten verder. Meng 1 voor 1 de eieren door de roomkaas en meng tot slot de pastinaakpuree door de roomkaas.

Beleg de springvorm met het goed doorprikte kruimeldeeg. Zet de springvorm een 10-tal minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de randen van de springvorm in met wat gesmolten boter en vul de springvorm met de pastinaak-kaasvulling. Dek de springvorm af met aluminiumfolie en plaats de pastinaak-kaastaart in het midden van de oven.

Bak de kaastaart 30 minuten en verwijder dan de folie, verlaag de oventemperatuur naar 150 °C en bak de taart nog 25 minuten verder tot wanneer de taart slechts in het midden nog niet helemaal vast is. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier, laat de kaastaart nog 1 uur in de oven staan. Zet vervolgens minstens 4 uur of overnacht in de koelkast. Ga met een mes langs de randen van de taart om deze los te maken en haal ze dan voorzichtig uit de springvorm.

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Rooster de walnoten lichtjes in de pan of in een hete oven en hak ze grof. Smelt de honing in een pannetje tot wanneer de honing begint te karamelliseren, voeg de peren toe en laat ze sudderen tot wanneer de siroop bijna volledig is ingekookt. Laat afkoelen en meng de walnoten onder de compote.

SERVEREN:

Serveer de cheesecake van pastinaak met de peren-walnoot compote.
Afbeelding
Cheesecake met pastinaak
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Amerikaans feestelijk nagerecht dat lekker is en makkelijk te bereiden, we serverenperen deze cheesecake met een peren/walnoot compote.
Ingrediënten
1 vel kruimeldeeg
500 g roomkaas (Philadelphia, mascarpone, ...)
400 g pastinaak
3 peren
50 g walnoten
4 eieren
1 el gesmolten boter
180 g suiker
3 el honing


Hulpmiddelen & keukengerei
1 springvorm van ca. 20 cm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475975
Homepage ID
1090993
Teller
52
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid