Stoverij van ree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/29/2019 - 05:32
Bereidingswijze
-Verhit een klontje boter in een kookpot op het vuur.
-Bak er de reeragout aan alle zijden mooi bruin in aan.
-Haal de stukken vlees uit de pot en hou ze opzij.
-Smelt in dezelfde pot opnieuw een klontje boter en bak er de fijngesnipperde ui en de look in aan.
-Voeg het vlees opnieuw toe en bestrooi het met een laagje bloem.
-Voeg vervolgens wijn, wildfond, chocolade, bouquet garni, veenbessencompote, pepeperkoek in gesmeerd met een laagje mosterd, peper en zout toe.
-Roer goed onder mekaar.
-Laat de ragout een tweetal uurtjes pruttelen op een laag vuurtje alvorens te serveren.
Afbeelding
Stoverij van ree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en eenvoudig recept 
Ingrediënten
650 gr reeragout
1 ui
1 teentje look
1 el bloem
300 ml rode wijn
400 ml wildfond
20 gr pure chocolade
1 bouquet garni
90 gr veenbessencompote
45 gr peperkoek
25 gr mosterd
peper - zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475969
Homepage ID
1090993
Teller
14
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid