Bereidingswijze
-Meng de ingrediënten voor de meatballs in een grote kom: gehakt, eidooier, paneermeel, kruiden, peterselie en sjalot. Rol nadien de balletjes.
-Verhit wat Solo vloeibaar in een grote koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin.
-Verwarm ondertussen de veenbessen samen met de wijn in een steelpan.
-Serveer dit hapje door eerst een lepel veenbessencompote in een schaaltje te scheppen en daarbovenop een meatball te leggen.
-Werk af met een takje tijm.
-Verhit wat Solo vloeibaar in een grote koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin.
-Verwarm ondertussen de veenbessen samen met de wijn in een steelpan.
-Serveer dit hapje door eerst een lepel veenbessencompote in een schaaltje te scheppen en daarbovenop een meatball te leggen.
-Werk af met een takje tijm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De spicy balletjes zullen je gasten ongetwijfeld weten te smaken en onmiddellijk in stemming brengen met de geur van kaneel en de smaak van de veenbessen. De chilipoeder zorgt bovendien voor een verrassende ‘kick'.
Ingrediënten
300 g gemengd gehakt
1 sjalot
1 eidooier
1 el paneermeel
Peper en zout
Enkele takjes peterselie
1 tl komijn
1 tl chilipoeder
1 tl kaneel
1 potje veenbessencompote
1 scheutje rode wijn
Paar takjes tijm
Solo vloeibaar (boter)
1 sjalot
1 eidooier
1 el paneermeel
Peper en zout
Enkele takjes peterselie
1 tl komijn
1 tl chilipoeder
1 tl kaneel
1 potje veenbessencompote
1 scheutje rode wijn
Paar takjes tijm
Solo vloeibaar (boter)
Leuke tips
De balletjes zijn ook erg lekker met lamsgehakt én makkelijk op voorhand te maken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475943
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
solo
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid