Semifreddo van yoghurt met warme bessensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/26/2019 - 10:07
Bereidingswijze
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie; laat de folie royaal over de rand hangen. Doe de eieren met de eidooiers, 100 g suiker en de vanillesuiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (= au bain-marie); zorg dat de pan het water niet raakt. Klop met de mixer het eimengsel in 5-10 min. romig. Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 min.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en vervolgens de yoghurt door het eimengsel. Schenk de ijsbasis in de vorm. Vouw de folie erover en laat het ijs in de diepvries in 4 uur bevriezen.
Neem het ijs 15 min. voor serveren uit de diepvries. Verwarm intussen de bessen met de resterende 25 g suiker en 2-3 el water tot de bessen net openbarsten en de sappen een saus vormen.
Verwijder de vorm van het ijs en vouw de folie open. Stort de semifreddo op een (cake)schaal en verwijder de vershoudfolie. Schep de warme bessensaus over het ijs en snijd aan tafel de semifreddo met een nat, warm mes in 8 mooie plakken.
Afbeelding
Semifreddo van yoghurt met warme bessensaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, maar erg lekker.
Ingrediƫnten
2 eieren
2 eierdooiers
125 g suiker
8 g vanillesuiker (1 zakje)
250 ml slagroom (1 beker)
150 g yoghurt Griekse stijl (10% vet)
300 g blauwe bessen
3 el water
Hulpmiddelen & keukengerei
1 cakevorm (25 cm)
1 hittebestendige kom
1 mixer
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475895
Homepage ID
899256
Teller
4
Bron
Jumbo
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
victorv
Gelegenheid