Bereidingswijze
-Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot die ook in de oven kan. Bak de stukjes spek aan in de bruisende boter.
-Versnijd ondertussen de stengels bleekselder en wortelen fijn. Voeg samen met de zilveruitjes toe en stoof aan.
-Bind de takjes tijm, rozemarijn en laurierblaadjes samen tot een kruidentuiltje.
-Doe het kruidentuiltje met het konijnenvlees in de stoofpot. Laat stoven op een hoog vuur.
-Bestrooi met de bloem en laat nog een minuutje aanstoven. Blus dan met de kippenbouillon, totdat alles onderstaat.
-Kruid de stoofpot met peper, zout en de kruidnagels. Dek af en laat een uur garen in een voorverwarmde oven (160°).
-Haal voor het opdienen het kruidentuiltje uit de stoofpot en werk af met een scheutje room. Kruid voldoende bij met peper, zout en nootmuskaat.
-Fris de fricassee tot slot op met een beetje citroensap.
Lekker met kroketjes en een fris slaatje. Smakelijk!
-Versnijd ondertussen de stengels bleekselder en wortelen fijn. Voeg samen met de zilveruitjes toe en stoof aan.
-Bind de takjes tijm, rozemarijn en laurierblaadjes samen tot een kruidentuiltje.
-Doe het kruidentuiltje met het konijnenvlees in de stoofpot. Laat stoven op een hoog vuur.
-Bestrooi met de bloem en laat nog een minuutje aanstoven. Blus dan met de kippenbouillon, totdat alles onderstaat.
-Kruid de stoofpot met peper, zout en de kruidnagels. Dek af en laat een uur garen in een voorverwarmde oven (160°).
-Haal voor het opdienen het kruidentuiltje uit de stoofpot en werk af met een scheutje room. Kruid voldoende bij met peper, zout en nootmuskaat.
-Fris de fricassee tot slot op met een beetje citroensap.
Lekker met kroketjes en een fris slaatje. Smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!
Ingrediënten
200 gram gerookt spek in blokjes gesneden
4 stengels bleekselder
3 wortelen
200 gram zilveruitjes gepeld
1 takje rozemarijn
enkele blaadjes laurier
enkele takjes tijm
1 kg konijnenvlees bij voorkeur van de bouten, ontbeend
3 eetlepels bloem
6 dl kippenbouillon opgewarmd
2 kruidnagels
1 dl room
nootmuskaat
citroen
boter
peper en zout
4 stengels bleekselder
3 wortelen
200 gram zilveruitjes gepeld
1 takje rozemarijn
enkele blaadjes laurier
enkele takjes tijm
1 kg konijnenvlees bij voorkeur van de bouten, ontbeend
3 eetlepels bloem
6 dl kippenbouillon opgewarmd
2 kruidnagels
1 dl room
nootmuskaat
citroen
boter
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475821
Homepage ID
1090993
Teller
11
Bron
jeroen Meus - recepten be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid