Bereidingswijze
-Laat de stukken parelhoen op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
-Verwarm de oven oven op 160°.
-Schil de aardappelen en kook gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
-Verhit een klontje boter in een braadpan. Laat goed heet worden en schroei de stukken parelhoen langs elke kant tot ze mooi gekleurd zijn.
-Schik het vlees in een ovenschaal en laat nog 10 minuutjes verder garen in de voorverwarmde oven (160°).
-Bak ondertussen de spekreepjes aan in dezelfde pan.
-Halveer de champignons (grote exemplaren kan je in kwartjes snijden) en bak mee aan. Kruid met peper en zout.
-Voeg de zilveruitjes en parelhoen toe.
-Overgiet met de wildfond, dek af en laat nog 10 minuten zachtjes garen.
-Giet de gegaarde aardappelen af en snipper er wat peterselie over.
-Schik de aardappelen net voor het opdienen mee in de pan.
-Verwarm de oven oven op 160°.
-Schil de aardappelen en kook gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
-Verhit een klontje boter in een braadpan. Laat goed heet worden en schroei de stukken parelhoen langs elke kant tot ze mooi gekleurd zijn.
-Schik het vlees in een ovenschaal en laat nog 10 minuutjes verder garen in de voorverwarmde oven (160°).
-Bak ondertussen de spekreepjes aan in dezelfde pan.
-Halveer de champignons (grote exemplaren kan je in kwartjes snijden) en bak mee aan. Kruid met peper en zout.
-Voeg de zilveruitjes en parelhoen toe.
-Overgiet met de wildfond, dek af en laat nog 10 minuten zachtjes garen.
-Giet de gegaarde aardappelen af en snipper er wat peterselie over.
-Schik de aardappelen net voor het opdienen mee in de pan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Liefhebbers van lekker eten weten al langer dat het allerbeste uit grootmoeders keuken komt. Er gaat niets boven traditionele kost, bereid zoals het al decennia bereid wordt. In dit recept ontdekken we een echte zondagse of zelfs feestelijke klassieker: parelhoen. Dit fijne, magere vlees komt niet zo vaak meer op tafel en leent zich dus perfect voor een plechtig moment.
Ingrediënten
4 stukken suprême van parelhoen
150 gram gerookte spekblokjes
150 gram zilveruitjes (diepvries) ontdooid
250 gram champignons
6 dl wildfond
500 gram aardappelen vastkokend
1 bosje peterselie fijngehakt
boter
peper en zout
150 gram gerookte spekblokjes
150 gram zilveruitjes (diepvries) ontdooid
250 gram champignons
6 dl wildfond
500 gram aardappelen vastkokend
1 bosje peterselie fijngehakt
boter
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475813
Homepage ID
1090993
Teller
13
Bron
recepten be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid