Bereidingswijze
-Bak het vlees waar je de saus bij wil serveren in een klontje boter. Haal, eenmaal naar wens gebakken, uit de pan en houd warm.
-Stoof de fijngesnipperde sjalot en teentje look even aan (voeg eventueel een beetje boter toe).
-Blus de pan met de porto en laat even warmen zodat de alcohol kan verdampen. Roer alle aanbaksels van het vlees goed los.
-Voeg de room en een takje tijm toe.
-Laat op een zacht vuur inkoken tot een romige saus. Roer regelmatig.
-Zeef de saus en werk af met peper en zout.
- Serveer warm. Smakelijk!
-Stoof de fijngesnipperde sjalot en teentje look even aan (voeg eventueel een beetje boter toe).
-Blus de pan met de porto en laat even warmen zodat de alcohol kan verdampen. Roer alle aanbaksels van het vlees goed los.
-Voeg de room en een takje tijm toe.
-Laat op een zacht vuur inkoken tot een romige saus. Roer regelmatig.
-Zeef de saus en werk af met peper en zout.
- Serveer warm. Smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gerecht helemaal tot in de puntjes afwerken doe je in veel gevallen met een uitgelezen sausje. Een klassieker waar je nooit iets mis mee kan doen: portsaus. Dit romig sausje met een zoete smaaktoets dankzij de Porto past bij heel veel stukken vlees. Vooral wild kan je naar een hoger niveau tillen met dit lekkere, feestelijke en makkelijk te maken sausje.
Ingrediƫnten
1 teentje knoflook fijngesnipperd
1 sjalot fijngesnipperd
2 dl rode porto
2 dl room
1 takje tijm
peper en zout
1 sjalot fijngesnipperd
2 dl rode porto
2 dl room
1 takje tijm
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1475809
Homepage ID
1090993
Teller
231
Bron
recepten be
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid