Kalkoenstoverij

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/21/2019 - 09:08
Bereidingswijze
-Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
-Verhit in een ruime stoofpot een flinke scheut olijfolie. Roerbak de gesnipperde ui en look met de stukjes wortel en selder.
-Roer de gefruite groentjes naar de buitenkant van de pan en voeg eventueel een scheut olie toe. Schroei de stukjes vlees even aan.
-Blus met het glas rode wijn en roer goed om.
-Voeg de kippenbouillon, tomatenpuree en verse rozemarijn (of tijm) toe.
-Breng aan de kook en laat een half uurtje afgedekt sudderen.
-Controleer of het vlees voldoende mals is en laat eventueel verder inkoken naar wens. Werk af met peper en zout.
-Lekker met pasta. Smakelijk!
Afbeelding
Kalkoenstoverij
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker
Ingrediƫnten
800 gram kalkoenstoofvlees in hapklare stukken
1 ui fijngesnipperd
1 teentje knoflook fijngesnipperd
4 wortelen fijn versneden
4 stengels bleekselder fijn versneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 glas rode wijn
0,5 liter kippenbouillon
2 takjes rozemarijn of enkele takjes tijm
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475803
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
recepten be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid