Bereidingswijze
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
(ontdooitijd + 20 min.)
- Laat de hazenrugfilets volledig ontdooien en dep goed droog .
- Wrijf of borstel de bospaddenstoelen goed schoon.
- Schil de aardperen en snij in dunne plakjes.
- Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 4.
- Snipper het knoflook en de ui fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min.)
1 Verdeel alle groenten over een bakplaat met bakpapier. Meng er het fijngesnipperde knoflook en de ui onder. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en zet ± 20 min. in de oven.
2 Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de tapenade onder. Hou warm.
3 Leg 3 sneetjes pancetta op elke hazenrugfilet en leg er telkens 2 blaadjes salie bovenop. Steek elk blaadje vast met een prikkertje.
4 Smelt de boter in een pan en bak de hazenrugfilets mooi goudbruin aan elke kant. Bak daarna nog 3 min. aan elke kant (haas wordt rosé gegeten). Haal de filets uit de pan en hou warm.
5 Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat lichtjes inkoken.
Afwerking
Haal de prikkertjes uit de hazenrugfilets en snij in schuine stukken. Lepel er wat saus rond. Serveer met de geroosterde wintergroenten en de tagliatelle.
(ontdooitijd + 20 min.)
- Laat de hazenrugfilets volledig ontdooien en dep goed droog .
- Wrijf of borstel de bospaddenstoelen goed schoon.
- Schil de aardperen en snij in dunne plakjes.
- Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 4.
- Snipper het knoflook en de ui fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min.)
1 Verdeel alle groenten over een bakplaat met bakpapier. Meng er het fijngesnipperde knoflook en de ui onder. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en zet ± 20 min. in de oven.
2 Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de tapenade onder. Hou warm.
3 Leg 3 sneetjes pancetta op elke hazenrugfilet en leg er telkens 2 blaadjes salie bovenop. Steek elk blaadje vast met een prikkertje.
4 Smelt de boter in een pan en bak de hazenrugfilets mooi goudbruin aan elke kant. Bak daarna nog 3 min. aan elke kant (haas wordt rosé gegeten). Haal de filets uit de pan en hou warm.
5 Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat lichtjes inkoken.
Afwerking
Haal de prikkertjes uit de hazenrugfilets en snij in schuine stukken. Lepel er wat saus rond. Serveer met de geroosterde wintergroenten en de tagliatelle.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hazenrug op Italiaanse wijze , mama mia , super lekker !
Ingrediënten
4 hazenrugfilets (diepvries)
100 g pancetta
400 g spruiten
250 g aardperen
200 g bospaddenstoelen
8 blaadjes salie (vers)
1 teen knoflook
1 ui
3 el tapenades Sweet Pepper
1 eetl. boter
300 g tagliatelle
2 el olijfolie
peper en zout
100 g pancetta
400 g spruiten
250 g aardperen
200 g bospaddenstoelen
8 blaadjes salie (vers)
1 teen knoflook
1 ui
3 el tapenades Sweet Pepper
1 eetl. boter
300 g tagliatelle
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475793
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid