Bereidingswijze
Bereiding (5 min. + 30 min. in de oven)
-Laat de oven voorverwarmen op 230 °C.
-Leg enkele nootjes boter op de rosbief en schuif in de oven. Laat 15 min. braden.
-Verlaag de temperatuur tot 180 à 190 °C en laat nog 10 à 20 min. (saignant of à point) braden.
-Kruid pas enkele minuten voor het einde van de braadtijd.
-Laat de rosbief nog 5 à 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Op die manier kunnen de vezels, die tijdens het braden zijn uitgezet, opnieuw krimpen en de vleessappen vasthouden tijdens het snijden.
-Laat de oven voorverwarmen op 230 °C.
-Leg enkele nootjes boter op de rosbief en schuif in de oven. Laat 15 min. braden.
-Verlaag de temperatuur tot 180 à 190 °C en laat nog 10 à 20 min. (saignant of à point) braden.
-Kruid pas enkele minuten voor het einde van de braadtijd.
-Laat de rosbief nog 5 à 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Op die manier kunnen de vezels, die tijdens het braden zijn uitgezet, opnieuw krimpen en de vleessappen vasthouden tijdens het snijden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
rosbief perfect braden, sappig en super lekker
Ingrediënten
1 kg rosbief
2 el boter
peper en zout
2 el boter
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475791
Homepage ID
1090993
Teller
145
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid