Hazenrug met korstje van gedroogde bospaddenstoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/20/2019 - 09:06
Bereidingswijze
Voorbereiding (minder dan 30 min.)

(ontdooitijd + 20 min.)
- Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Hak de gedroogde bospaddenstoelen heel fijn of mix ze in een blender.
- Snipper de rode ui, de sjalot en het knoflook fijn.
- Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
- Hak de platte peterselie grof.
- Rasp de koolrabi's.

Bereiding (20 min.)

-Wentel de hazenrugfilets in de fijngehakte gedroogde bospaddenstoelen, druk goed aan en laat eventjes rusten.
-Meng intussen de geraspte koolrabi met de rode ui, de platte peterselie en de granaatappelpitten. Breng de mayonaise op smaak met het citroensap, peper en zout.
-Smelt de boter in een pan en bak de hazenrugfilets aan elke kant 2 min. goudbruin op een matig vuur. Kruid met peper en zout en laat nog 10 min. bakken op een zacht vuur.
-Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het braadvet uit de pan en voeg het knofl ook, de sjalot en de tijm toe. Laat even stoven.
-Blus met de porto en laat volledig inkoken.
-Overgiet met de wildfond en laat 5 min. inkoken. Mix de saus en kruid met peper en zout.
-Meng de mayonaise met de koolrabisalade.

Afwerking

Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en overgiet met de saus. Serveer met de koolrabisalade en met rösti's of aardappelsparretjes.
Afbeelding
Hazenrug met korstje van gedroogde bospaddenstoelen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel en erg lekker
Ingrediënten
3 hazenrugfilets (diepvries)
3 koolrabi's
1 granaatappel
1tl citroensap
1/2 plantje platte peterselie
40 g gedroogde bospaddenstoelen
1 rode ui
1 sjalot
1teentje knoflook
2 el boter
1 eetl.mayonaise
1 dl rode porto
4 dl wildfond (bokaal)
1/2 tl tijm (gedroogd)
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475789
Homepage ID
1090993
Teller
45
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid