Ge­stoof­de kalfs­wan­gentes met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/19/2019 - 11:52
Bereidingswijze
-Snijd het vlees in stukken van 2 cm.
-Schep het vlees om met het anijszaad, paprikapoeder, peper en zout.
-Verhit de olie in de pan en bak het vlees in twee delen rondom in 8 min. bruin.
-Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm.
-Snijd de blaadjes oregano fijn.
-Neem het vlees uit de pan en bak de peen, oregano en knoflook 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
-Schil ondertussen de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de uien uitlekken en vang het vocht op.
-Doe het vlees terug in de pan, voeg de appel, het vocht van de uien, port en fond toe en breng het geheel aan de kook.
-Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het vlees in 2 uur garen. Roer regelmatig.

-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

-Neem de braadpan van het vuur en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
-Verwijder de stukjes vet. Doe het vlees terug in de pan.
-Snijd de peterselie fijn en roer met de uien door de stoof.
Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met het stokbrood.
Afbeelding
Ge­stoof­de kalfs­wan­gentes met ap­pel en aman­del­schaaf­sel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze bijzondere kalfswagentjes lenen zich perfect voor slow cooking. Met tijd en liefde gemaakt.....da smaakt ! Lekker met franse baguette of aardappelpuree 
Ingrediënten
700 g kalfswangen van de vakslager (op kamertemperatuur)
2 tl anijszaad
2 tl gerookt paprikapoeder
2 el traditionele olijfolie
3 tenen knoflook
600 g geschilde bospenen
4 takjes verse oregano
2 Elstar appels
340 g uien
100 ml witte port
400 ml gevogeltefond
55 g amandelschaafsel
10 g verse platte peterselie
1 afbakstokbrood
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475759
Homepage ID
1090993
Teller
12
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid