Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/19/2019 - 11:45
Bereidingswijze
-Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm.
-Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout.

-Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
-Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken.

-Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

-Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout.
-Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur.
-Keer halverwege en laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
-Giet de pastinaak en aardappelen af.
-Voeg de tijm en room toe en stamp met de pureestamper tot puree.
- Breng op smaak met peper.

Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.
Afbeelding
Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zachte wildsmaak van hert doet het heel goed bij een romige puree van aardappel en pastinaak.
Ingrediënten
400 g pastinaak
600 g stamppotaardappelen
7½ g verse tijm
2 sjalotten
600 g paddenstoelenmelange
50 g ongezouten roomboter
4 hertenbiefstukken (op kamertemperatuur)
125 ml verse slagroom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475753
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid