Bereidingswijze
-Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm.
-Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout.
-Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
-Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken.
-Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout.
-Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur.
-Keer halverwege en laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
-Giet de pastinaak en aardappelen af.
-Voeg de tijm en room toe en stamp met de pureestamper tot puree.
- Breng op smaak met peper.
Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.
-Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout.
-Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
-Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken.
-Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout.
-Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur.
-Keer halverwege en laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
-Giet de pastinaak en aardappelen af.
-Voeg de tijm en room toe en stamp met de pureestamper tot puree.
- Breng op smaak met peper.
Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zachte wildsmaak van hert doet het heel goed bij een romige puree van aardappel en pastinaak.
Ingrediënten
400 g pastinaak
600 g stamppotaardappelen
7½ g verse tijm
2 sjalotten
600 g paddenstoelenmelange
50 g ongezouten roomboter
4 hertenbiefstukken (op kamertemperatuur)
125 ml verse slagroom
600 g stamppotaardappelen
7½ g verse tijm
2 sjalotten
600 g paddenstoelenmelange
50 g ongezouten roomboter
4 hertenbiefstukken (op kamertemperatuur)
125 ml verse slagroom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475753
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid