Bereidingswijze
-Pel de sjalot, hak hem fijn en doe hem samen met de visfumet en witte wijn in een steelpan. Breng aan de kook op hoog vuur en laat tot de helft inkoken.
-Voeg room, zout en peper toe en laat de saus opnieuw tot een kwart van het volume inkoken op zacht vuur.
-Open de oesters, vang eventueel het vocht op en voeg het samen met de saffraan aan de gebonden saus toe.
-Maak de oesters los van de schelp, overgiet ze met saus en werk af wat gemalen kaas. Gratineer 2 minuten onder de grill.
-Garneer met kervel en serveer met de rest van de saus. Warm opdienen.
-Voeg room, zout en peper toe en laat de saus opnieuw tot een kwart van het volume inkoken op zacht vuur.
-Open de oesters, vang eventueel het vocht op en voeg het samen met de saffraan aan de gebonden saus toe.
-Maak de oesters los van de schelp, overgiet ze met saus en werk af wat gemalen kaas. Gratineer 2 minuten onder de grill.
-Garneer met kervel en serveer met de rest van de saus. Warm opdienen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oesters maken die iédereen lust? Pimp ze met een heerlijk sausje en grill ze in een wip krokant in je oven.
Ingrediënten
16 holle oesters ( 4 per persoon)
1/2 el kervel (fijngehakt)
5 cl Solo Crèmefine Licht 15% V.G. (room light)
3 cl droge witte wijn
Mespuntje saffraan (of 2 saffraandraadjes)
1/2 sjalot
6 cl visfumet
25 g gemalen kaas
1/2 el kervel (fijngehakt)
5 cl Solo Crèmefine Licht 15% V.G. (room light)
3 cl droge witte wijn
Mespuntje saffraan (of 2 saffraandraadjes)
1/2 sjalot
6 cl visfumet
25 g gemalen kaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1475745
Homepage ID
1090993
Teller
8
Bron
solo
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid