Soupe Aux Huitres De Noel (Kerstsoep met Oesters)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/19/2019 - 11:19
Bereidingswijze
-Verwarm de boter in een grote pan en voeg de wortel en selderij toe.
-Roer door elkaar en doe het deksel op de pan.
-Laat op een zeer laag vuur 20 minuten pruttelen; de groenten mogen niet bruin worden.
-Voeg de melk (of het melk/roommengsel) toe en breng weer aan de kook.

-Verhit de oesters in wat water in een andere pan op een middelhoog vuur. Zorg ervoor dat ze niet koken. Schep ze uit de pan en breng ze over naar het melkmengsel.
-Breng op smaak met peper en zout; werk indien gewenst af met verse peterselie en dien onmiddellijk op.
Afbeelding
Soupe Aux Huitres De Noel (Kerstsoep met Oesters)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een traditioneel kerstrecept uit Quebec  (Canada).Makkelijk te bereiden en lekker .
Ingrediënten
2 geschilde wortelen, in lange slierten geraspt
60 g selderij, in kleine dobbelsteentjes
0.6 dl gesmolten boter
1 liter melk ; of 1/2 melk en 1/2 room
900 g oesters zonder schelp
peper en zout naar smaak
platte peterselie (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Canadees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1475743
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
My Grandmother’s Kitchen door Mme. Benoit – vertaling Wereldsmaken
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid