Bereidingswijze
-Kook de pasta al dente in gezouten water.
-Fruit een teentje look aan in een klontje boter. Voeg room, kreeftenfond, witte wijn en ketchup toe. Laat zachtjes inkoken en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en bak de gamba's in een klontje boter. Kruid ze met peper en zout.
-Meng de tomatenblokjes en de pasta onder de saus. Verdeel over verschillende borden. Schik er de gamba's mooi bovenop en werk af met fijngehakte peterselie.
-Fruit een teentje look aan in een klontje boter. Voeg room, kreeftenfond, witte wijn en ketchup toe. Laat zachtjes inkoken en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en bak de gamba's in een klontje boter. Kruid ze met peper en zout.
-Meng de tomatenblokjes en de pasta onder de saus. Verdeel over verschillende borden. Schik er de gamba's mooi bovenop en werk af met fijngehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, feestelijk en super lekker
Ingrediënten
400 gr pasta
16 gamba
1 teentje look
250 ml room
250 ml kreeftenfond
100 ml droge witte wijn
2 el ketchup
2 tomaten, in blokjes
1 el fijngehakte peterselie
peper - zout
boter
16 gamba
1 teentje look
250 ml room
250 ml kreeftenfond
100 ml droge witte wijn
2 el ketchup
2 tomaten, in blokjes
1 el fijngehakte peterselie
peper - zout
boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475737
Homepage ID
1090993
Teller
162
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid