Bereidingswijze
1 Pel en snipper de ui. Maak de andere groenten schoon en snij in blokjes. Bak de ui in wat boter glazig. Voeg de knolselder en aardpeer toe en laat 5 minuten mee stoven.
2 Voeg de peterselie toe en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Mix de soep glad. Giet er de room bij en breng nog verder op smaak met peper en zout.
3 Verdeel de soep over de borden en werk af met de topping en koriander.
VOOR DE TOPPING :
1 Mix de koriander met de knoflook en de zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.
2 Maak de pitjes van de granaatappel los en werk er de soep mee af.
2 Voeg de peterselie toe en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Mix de soep glad. Giet er de room bij en breng nog verder op smaak met peper en zout.
3 Verdeel de soep over de borden en werk af met de topping en koriander.
VOOR DE TOPPING :
1 Mix de koriander met de knoflook en de zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.
2 Maak de pitjes van de granaatappel los en werk er de soep mee af.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke feestelijke soep van aardpeer en knolselder met een topping van koriander en granaatappel.
Ingrediƫnten
300 g knolselder (in blokjes)
300 g aardperen (in blokjes)
1 ui
1 handje peterselie (gehakt)
80 ml room
boter
1,5 l groentebouillon
peper en zout
koriander
Voor de topping :
koriander 1 bosje
knoflook 1 teentje
zonnebloemolie 300 ml
peper en zout
granaatappel 1
300 g aardperen (in blokjes)
1 ui
1 handje peterselie (gehakt)
80 ml room
boter
1,5 l groentebouillon
peper en zout
koriander
Voor de topping :
koriander 1 bosje
knoflook 1 teentje
zonnebloemolie 300 ml
peper en zout
granaatappel 1
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1475731
Homepage ID
1090993
Teller
74
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid