Bereidingswijze
1. Beng de balsamico azijn aan de kook met de tomatenpuree en laat inkoken totdat je een saus hebt. Als de saus blijft plakken aan de achterkant van je houten lepel is het goed.
2. Breng de lamschenk op smaak met peper en zout.
3. Doe de lam in de plastic zak, voeg de knoflook en de rozemarijn en je balsamico saus toe.
4. Vacumeer met de ‘pulse' knop zodat er geen saus in je vacumeermachine komt.
5. Vul een grote pan met water en zet je sous vide apparaat hierin. Stel in op 75 graden en 24 uur en leg je plastic zak met lam in de pan.
6. Dek af met huishoudfolie en laat 24 uur aan staan. Check af en toe of het water niveau op de sous vide
7. Na 24 uur, haal je lam uit de zak en bak deze nog even aan alle kanten in een droge hete pan.
8. Giet ondertussen de marinade door een fijne zeef zodat je een heldere saus krijgt die je nog even moet inkoken zodat deze lekker dik is.
9. Serveer je lam met een puree en de saus.
2. Breng de lamschenk op smaak met peper en zout.
3. Doe de lam in de plastic zak, voeg de knoflook en de rozemarijn en je balsamico saus toe.
4. Vacumeer met de ‘pulse' knop zodat er geen saus in je vacumeermachine komt.
5. Vul een grote pan met water en zet je sous vide apparaat hierin. Stel in op 75 graden en 24 uur en leg je plastic zak met lam in de pan.
6. Dek af met huishoudfolie en laat 24 uur aan staan. Check af en toe of het water niveau op de sous vide
7. Na 24 uur, haal je lam uit de zak en bak deze nog even aan alle kanten in een droge hete pan.
8. Giet ondertussen de marinade door een fijne zeef zodat je een heldere saus krijgt die je nog even moet inkoken zodat deze lekker dik is.
9. Serveer je lam met een puree en de saus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je begint bij sous vide met het vacuüm verpakken van je gerecht. Plaats de lam rauw in een zak met de marinade en kruiden. Vacümeer dit en laat het 24 uur lang in een bak met water laten koken. Het water behoud door het sous vide apparaat een constante temperatuur van 75 graden. Tip: gebruik hiervoor een grote pan. Verder is het raadzaam je pan af te dekken met huishoudfolie zodat er geen water condenseert.
Ingrediënten
2 lamschenkels
2 takjes rozemarijn
40 gram tomatenpuree
250 ml balsamico azijn
2 tenen knoflook fijn gesneden
Peper en zout
2 takjes rozemarijn
40 gram tomatenpuree
250 ml balsamico azijn
2 tenen knoflook fijn gesneden
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Sous vide apparaat
Vacumeermachine
Plastic zak
Huishoudfolie
Grote pan
Vacumeermachine
Plastic zak
Huishoudfolie
Grote pan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475685
Homepage ID
2855855
Teller
42
Bron
FoodFromClaudNine
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid