Bereidingswijze
Maak de pretzels :
- Meng de bloem met de gedroogde gist, het bier, het zout, de suiker en de gesmolten boter tot een homogeen deeg.
-Kneed 20 minuten en dek af met een vochtige keukendoek, laat 1 uur rijzen op een warme plek.
- Verdeel het deeg in 10 stukken en rol ze uit tot smalle worstjes.
-Draai ze tot een pretzelkrul en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er opnieuw de vochtige keukendoek over en laat nog eens 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 170°C. Strijk de pretzels in met het losgeklopte ei en strooi er de sesamzaadjes over. -Bak de pretzels 15 minuten in de oven.
Maak intussen de kaasdip :
-Smelt de roomkaas op een zacht vuur, roer er de twee kaassoorten en het knoflookpoeder door. Strooi er de peterselie over en besprenkel met de srirachasaus.
Serveer de pretzels met de warme dip.
- Meng de bloem met de gedroogde gist, het bier, het zout, de suiker en de gesmolten boter tot een homogeen deeg.
-Kneed 20 minuten en dek af met een vochtige keukendoek, laat 1 uur rijzen op een warme plek.
- Verdeel het deeg in 10 stukken en rol ze uit tot smalle worstjes.
-Draai ze tot een pretzelkrul en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er opnieuw de vochtige keukendoek over en laat nog eens 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 170°C. Strijk de pretzels in met het losgeklopte ei en strooi er de sesamzaadjes over. -Bak de pretzels 15 minuten in de oven.
Maak intussen de kaasdip :
-Smelt de roomkaas op een zacht vuur, roer er de twee kaassoorten en het knoflookpoeder door. Strooi er de peterselie over en besprenkel met de srirachasaus.
Serveer de pretzels met de warme dip.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker borrelhapje voor bij de apero met een warme kaasdip ! Dit brooddeeg is krokant vanbuiten, maar lekker zacht vanbinnen. Je kunt de pretzels nog afwerken met andere zaadjes zoals komijn.
Ingrediënten
1 flesje bier (pils)
500 g bloem
11 g gedroogde gist
1 tl zout
1 el suiker
60 g gesmolten boter
1 ei (losgeklopt)
sesamzaad
Voor de kaasdip :
200 g roomkaas
80 g cheddar (geraspt)
80 g geraspte mozzarella
1 el peterselie
1 tl knoflookpoeder1
1 el chilisaus (srirachasaus)
500 g bloem
11 g gedroogde gist
1 tl zout
1 el suiker
60 g gesmolten boter
1 ei (losgeklopt)
sesamzaad
Voor de kaasdip :
200 g roomkaas
80 g cheddar (geraspt)
80 g geraspte mozzarella
1 el peterselie
1 tl knoflookpoeder1
1 el chilisaus (srirachasaus)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475641
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid