Bereidingswijze
-Mix de eierdooiers samen met de suiker en de vanille.
-Voeg al mixend voorzichtig de gecondenseerde melk toe en pas op het laatst de jenever en de alcohol.
-Blijf nog 1 minuut stevig mixen.
-Als alles goed gemengd is, giet je de advocaat in potjes.
-Hoe langer de advocaat in de ijskast rust, hoe dikker de advocaat wordt.
-Voeg al mixend voorzichtig de gecondenseerde melk toe en pas op het laatst de jenever en de alcohol.
-Blijf nog 1 minuut stevig mixen.
-Als alles goed gemengd is, giet je de advocaat in potjes.
-Hoe langer de advocaat in de ijskast rust, hoe dikker de advocaat wordt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dit recept leer je hoe je zelf advocaat kan maken. We gebruikten hier een jonge jenever !!-Oefen wel 1 nachtje geduld uit voor het opstijfproces en ontdek ‘s morgens je zelfgemaakte advocaat.
Ingrediënten
2 eierdooiers
60 g kristalsuiker
vanille
80 g ongesuikerde gecondenseerde melk
24 ml jenever
16 g pure alcohol (+92°)
60 g kristalsuiker
vanille
80 g ongesuikerde gecondenseerde melk
24 ml jenever
16 g pure alcohol (+92°)
Hulpmiddelen & keukengerei
glazen potjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1475639
Homepage ID
1090993
Teller
10
Bron
lekker an bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid