ORLOFFGEBRAAD VAN KALKOEN

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/11/2019 - 11:05
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 160 °C.
-Maak overlangs 3 insnijdingen in het kalkoengebraad en vul deze met de plakjes bacon en kaas. Leg de plakjes spek over het gebraad en bind vast met keukentouw.

-Plaats het gebraad in een beboterde ovenschaal en zet 40 minuten in de oven.

-Blancheer ondertussen de erwten. Giet af en laat uitlekken. Stoof de erwten samen met de uiringen aan in wat boter. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de trostomaatjes, de erwten en de uiringen bij het gebraad en zet nog 10 minuten in de oven.

-Haal het vlees uit de oven en snijd in plakjes. Verdeel over de borden en serveer met de erwten, tomaatjes en ui.
Afbeelding
ORLOFFGEBRAAD VAN KALKOEN
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en feestelijk lekker ! 
Ingrediënten
1 kg kalkoengebraad
3 plakjes bacon
8 plakjes gerookt spek
12 trostomaten
1 rode ui, in ringen
500 g erwten
3 sneetjes kaas
50 g boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
keukentouw
ovenschotel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475585
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
15 gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid