Bereidingswijze
-Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-Verhit de olie in een grote pan en stoof de ui met de knoflook glazig.
-Voeg na enkele minuten de kalkoenblokjes toe.
-Kruid met kurkuma, chilipoeder, peper en zout.
-Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het citroensap toe.
-Dek af en laat 10 minuten sudderen.
-Neem dan het deksel van de pan en laat even inkoken tot het vocht verdampt.
-Voeg de gember, de komijn en de korianderpoeder toe.
-Laat nog 5 minuten doorwarmen.
-Verdeel de rijst over de borden en schep er de warme jalfrezi over.
Werk af met de verse koriander.
-Verhit de olie in een grote pan en stoof de ui met de knoflook glazig.
-Voeg na enkele minuten de kalkoenblokjes toe.
-Kruid met kurkuma, chilipoeder, peper en zout.
-Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het citroensap toe.
-Dek af en laat 10 minuten sudderen.
-Neem dan het deksel van de pan en laat even inkoken tot het vocht verdampt.
-Voeg de gember, de komijn en de korianderpoeder toe.
-Laat nog 5 minuten doorwarmen.
-Verdeel de rijst over de borden en schep er de warme jalfrezi over.
Werk af met de verse koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat een smaakbom is dit lekkere gerecht ! Uw gasten zullen om een extra portie vragen.....
Ingrediënten
600 g kalkoenfilet, in blokjes
250 g basmatirijst
400 g tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
½ citroen, geperst
1 el gember, geraspt
2 el plantaardige olie
1 kl kurkuma, gemalen
1 kl chilipoeder
1 kl komijnpoeder
1 kl korianderpoeder
2 el koriander, grof gehakt
peper en zout
250 g basmatirijst
400 g tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
½ citroen, geperst
1 el gember, geraspt
2 el plantaardige olie
1 kl kurkuma, gemalen
1 kl chilipoeder
1 kl komijnpoeder
1 kl korianderpoeder
2 el koriander, grof gehakt
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475577
Homepage ID
1090993
Teller
77
Bron
15 gram
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid