Open lasagne met rivierkreeftjes en zeekraal

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/11/2019 - 10:35
Bereidingswijze
Bereid de kreeftensaus:
-Pel de ui en look en hak ze fijn.
-Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een stoofpot en fruit hierin de ui mooi glazig. Voeg de fijngehakte look toe en laat een minuutje meebakken.
-Voeg de blokjes tomaat, de kreeftensoep, groentebouillon, een snuifje cayennepeper en wat zout toe. Roer alles goed en laat 10 minuten zacht sudderen. Je kan dan de saus glad mixen of gewoon zo laten.
-Giet de room al roerend bij de saus en laat nog kort doorkoken. Breng verder op smaak met een snuifje suiker, een kneepje citroensap en eventueel nog wat peper en zout

Maak de vulling van de lasagne:

-Pel de sjalot en hak fijn. Was de prei en snijd hem in fijne ringetjes (ook het lichtgroene gedeelte).
-verhit een stoofpot met een scheutje Solo Vloeibaar en stoof hierin de sjalot en prei mooi glazig en zacht.
- Zet op een heel zacht vuur en voeg de mascarpone en de fijngehakte dragon toe. Meng goed.
Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
-Voeg tot slot de rivierkreeftjes toe. Meng goed en laat op een heel zacht vuurtje staan.
-Kook intussen de lasagnevellen zoals vermeld op de verpakking. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan en bak de zeekraal kort.

Afwerking :

-Neem 4 (diepe) borden, leg op elk bord een gekookt lasagnevel en beleg het met het warme
mengsel van prei, mascarpone en rivierkreeftjes.
-Drapeer hierover weer een lasagnevel en leg daarop een tweede laagje van het mengsel van prei, mascarpone en rivierkreeftjes.
-Sluit af met een laatste lasagnevel en werk af met de kreeftensaus en wat gebakken zeekraal.
Afbeelding
Open lasagne met rivierkreeftjes en zeekraal
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rivierkreeftjes zijn een feestelijke variant op het traditionele stukje kreeft in deze overheerlijke, sjieke lasagne die super lekker van smaak is en makkelijk te bereiden is . 
Ingrediënten
Kreeftensaus:
1ui
2 teentjes look
400 g tomatenblokjes (uit blik)
250 ml kreeftensoep (uit blik)
100 ml groentebouillon
150 ml Solo Crèmefine Licht 15% V.G. ( room)
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje zout
1 snuifje suiker
Citroensap
1 el Solo Vloeibaar ( margarine)

Lasagne:
1 sjalot
3 stengels prei
150 g mascarpone
350 g rivierkreeftjes (gepeld en gekookt)
12 (verse) lasagnevellen
1 tl dragon (fijngehakt)
Citroensap
Peper en zout
SoloVloeibaar (margarine)
150 g zeekraal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475575
Homepage ID
1090993
Teller
10
Bron
solo
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid