Bereidingswijze
-Schil de halve meloen en snij het vruchtvlees in blokjes, je hebt ongeveer 300 g nodig. Doe ze in een grote karaf, voeg het limoensap toe en de rietsuikersiroop. Mix tot een gladde puree.
-Dek af en bewaar in de koelkast.
-Voeg, net voor het serveren, geleidelijk aan de goed gekoelde cava toe en meng.
-Dien meteen op in champagneglazen. Versier eventueel met een stukje meloen, doe er enkele muntblaadjes bij en geniet!
-Dek af en bewaar in de koelkast.
-Voeg, net voor het serveren, geleidelijk aan de goed gekoelde cava toe en meng.
-Dien meteen op in champagneglazen. Versier eventueel met een stukje meloen, doe er enkele muntblaadjes bij en geniet!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Keilekker aperitief om een feestelijk diner mee te beginnen .
Ingrediënten
1/2 Galia meloen
1 fles gekoelde cava brut (goedkope)
1 limoen
3 eetlepels rietsuikersiroop
verse munt
1 fles gekoelde cava brut (goedkope)
1 limoen
3 eetlepels rietsuikersiroop
verse munt
Leuke tips
Kooktip
De hoeveelheid rietsuikersiroop hangt af van je eigen smaak en het suikergehalte van de meloen.
De hoeveelheid rietsuikersiroop hangt af van je eigen smaak en het suikergehalte van de meloen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1475547
Homepage ID
1090993
Teller
10
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid