Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/10/2019 - 07:54
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 170°C.
-Snijd de piepkuikens doormidden en wentel ze door de bloem. Kruid met peper en zout.
-Bewaar de overgebleven bloem. Braad de piepkuikens op een hoog vuur aan.
-Snijd ondertussen de selder in dunne blokjes. Snijd de knoflook fijn en fruit deze samen aan, totdat deze glazig zijn.
-Giet er de witte wijn bij en voeg de dragon toe. Laat dit inkoken. Voeg als laatste de witte druiven toe. Goed roeren en laten pruttelen op een zacht vuurtje.
-De gebraden piepkuikens kunnen de oven in. Doe hiervoor de piepkuikens in een braadslede en giet er de bouillon bij met een klontje boter. Maak een cartouche van bakpapier. Dat is een deksel van bakpapier. Doe de braadslede met deksel in de oven. Vergeet niet na 20 minuten te keren. Na het keren kan de ovenstand lager, naar 150°C. Na nog eens een half uur (of iets korter, afhankelijk van de grootte van de piepkuikens), zijn je kippetjes gereed. Ze horen van het bot af te vallen.

Duchesse aardappelen:
-kook de aardappelen gaar en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de eidooiers en de boter toe. Doe deze mengeling in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit op een met bakpapier beklede ovenplaat mooie toefjes. Bak ze 5 min. op 220°C.

-Dresseer met de saus en de duchesse aardappels.
Afbeelding
Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesse
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk feestgerecht dat makkelijk te bereiden is . 
Ingrediënten
1 witte selder
1 takje verse dragon
1 teentje knoflook
200 ml witte wijn
1 kippenbouillonblokje
25 g mosterd
50 g bloem
750 g bloemige aardappelen
30 g boter
2 eidooiers
nootmuskaat
400 g ontpitte druiven in het sap (in blik)
4 piepkuikens
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak met gekartelde mond
bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475545
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid