Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Verwijder het harde uiteinde van de asperges, snijd ze schuin in 2 en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet de asperges af, laat ze 2 min in ijskoud water schrikken en laat ze uitlekken.
-Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze los.
-Snijd de sluimererwten diagonaal in 2.
-Schil de mango en snijd hem in kleine dikke plakjes. Houd apart.
-Verwarm de room, het water, de geconcentreerde bouillon en de curry in een steelpan. Laat zachtjes sudderen.
-Snijd de fazantenfilets in 2.
-Breng ze op smaak en bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de geklaarde boter.
-Schik ze in een ovenschaal, bedek ze met aluminiumfolie en laat ze nog 5 min in de oven garen.
-Stoof intussen de groenten kort in dezelfde braadpan. Kruid met peper en zout. Gril de stukken mango zonder toevoeging van vetstof op een hete grill.
-Haal de steelpan met de saus van het vuur en voeg al kloppend de koude boter in stukjes toe. Voeg de braadjus van de fazant toe en breng verder op smaak.
-Verdeel de groenten, de mango en de fazant over warme borden. Mix de saus kort zodat ze lichtjes schuimt.
-Voeg ze voorzichtig toe op de borden, werk af met waterkers en serveer.
-Verwijder het harde uiteinde van de asperges, snijd ze schuin in 2 en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet de asperges af, laat ze 2 min in ijskoud water schrikken en laat ze uitlekken.
-Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze los.
-Snijd de sluimererwten diagonaal in 2.
-Schil de mango en snijd hem in kleine dikke plakjes. Houd apart.
-Verwarm de room, het water, de geconcentreerde bouillon en de curry in een steelpan. Laat zachtjes sudderen.
-Snijd de fazantenfilets in 2.
-Breng ze op smaak en bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de geklaarde boter.
-Schik ze in een ovenschaal, bedek ze met aluminiumfolie en laat ze nog 5 min in de oven garen.
-Stoof intussen de groenten kort in dezelfde braadpan. Kruid met peper en zout. Gril de stukken mango zonder toevoeging van vetstof op een hete grill.
-Haal de steelpan met de saus van het vuur en voeg al kloppend de koude boter in stukjes toe. Voeg de braadjus van de fazant toe en breng verder op smaak.
-Verdeel de groenten, de mango en de fazant over warme borden. Mix de saus kort zodat ze lichtjes schuimt.
-Voeg ze voorzichtig toe op de borden, werk af met waterkers en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk en lekker gerecht dat makkelijk zelf snel te bereiden is .
Ingrediënten
600 g fazantenfilet
1 bussel groene asperge
200 g sluimererwten
150 g shimejichampignons
8 takjes waterkers
1 kleine mango
1 dl room
2 dl water
2 kl geconcentreerde kippenbouillon (Knorr)
80 g boter
50 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs' Carlsbourg
2 kl curry ‘Madras' Market Fresh
peper en zout
1 bussel groene asperge
200 g sluimererwten
150 g shimejichampignons
8 takjes waterkers
1 kleine mango
1 dl room
2 dl water
2 kl geconcentreerde kippenbouillon (Knorr)
80 g boter
50 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs' Carlsbourg
2 kl curry ‘Madras' Market Fresh
peper en zout
Leuke tips
Tip: Om de mangoplakjes mooi te kunnen grillen, gebruik je best een niet al te rijpe mango.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475543
Homepage ID
1090993
Teller
12
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid