Soep met knolselder en rode linzen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/09/2019 - 10:09
Bereidingswijze
-Snijd de pancetta in stukjes en fruit in olijfolie, voeg de linzen en 2 blaadjes salie toe. Voeg hierbij de groentebouillon en kook de linzen beetgaar.
-Schil de knolselder en de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snijd ui, look en het ontpitte chilipepertje in stukken. Stoof alle groenten in wat boter. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten rustig garen.

-Mix de soep en voeg er de kruidenroomkaas aan toe. Breng op smaak met peper en selderijzout.

SERVEREN:

Serveer elk bord met een eetlepel gekookte linzen, een stukje pancetta en een blaadje salie.

Afbeelding
Soep met knolselder en rode linzen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke soep die bovendien super lekker is van smaak ; 
Ingrediënten
50 g pancetta
4 el rode linzen
450 g knolselder
2 aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 groen chilipepertje
1 el olijfolie
1 el boter
200 ml groentebouillon
1,2 l kippenbouillon
2 el kruidenroomkaas
8 verse blaadjes salie
versgemalen peper - selderijzout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1475533
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid