Bereidingswijze
Voorbereiding = (5 min. + 12 u. marineren)
- Snipper het knoflook fijn en snij de uien grof.
- Meng het bier, de balsamicoazijn, de Luikse siroop, de mosterd, het knoflook, de ui en de tijm in een kom. Leg het gebraad in een ruime ovenschaal en overgiet met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat 12 u. marineren in de koelkast. Draai het gebraad regelmatig om en bedruip met de marinade.
Bereiding (15 min. + 50 min. in de oven)
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Haal het gebraad uit de marinade en dep het goed droog.
-Smelt de boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en giet er de helft van de marinade bij.
-Zet het gebraad ± 50 min. in de oven. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie. Haal uit de ovenschaal en hou warm.
-Giet een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind het sausje met instantsausbinder, meng goed en laat even koken.
Afwerking
Snij het gebraad in sneetjes, verdeel over de borden en overgiet met een beetje saus.
- Snipper het knoflook fijn en snij de uien grof.
- Meng het bier, de balsamicoazijn, de Luikse siroop, de mosterd, het knoflook, de ui en de tijm in een kom. Leg het gebraad in een ruime ovenschaal en overgiet met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat 12 u. marineren in de koelkast. Draai het gebraad regelmatig om en bedruip met de marinade.
Bereiding (15 min. + 50 min. in de oven)
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Haal het gebraad uit de marinade en dep het goed droog.
-Smelt de boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en giet er de helft van de marinade bij.
-Zet het gebraad ± 50 min. in de oven. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie. Haal uit de ovenschaal en hou warm.
-Giet een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind het sausje met instantsausbinder, meng goed en laat even koken.
Afwerking
Snij het gebraad in sneetjes, verdeel over de borden en overgiet met een beetje saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker feestgerecht met een machtige saus ! Lekker met kroketten en gestoofde prinsessenboontjes met stukjes tomaat.
Ingrediënten
1 kg varkensgebraad
4 tenen knoflook
1 ui
1el boter
1 tl mosterd
1 el Luikse siroop
instantsausbinder
33 cl Westmalle Tripel
1 el balsamicoazijn
1 tl tijm (gedroogd)
zwarte peper (molen)
zout
4 tenen knoflook
1 ui
1el boter
1 tl mosterd
1 el Luikse siroop
instantsausbinder
33 cl Westmalle Tripel
1 el balsamicoazijn
1 tl tijm (gedroogd)
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475527
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid