Kruidig varkensgebraad met pittige pompoenpuree en grotchampignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/09/2019 - 08:45
Bereidingswijze
Voorbereiding : (20 min.)
- Snij de uien in fijne ringen.
- Schil de butternut en verwijder de pitten en draden. Snij in gelijke stukken.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Snipper de peterselie fijn en rits de blaadjes van 1 takje tijm af. Meng onder 1 eetl. boter.
- Snipper het bieslook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding : (1 u.)

1 Leg het gebraad in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en verdeel er de boter met kruiden over. Strooi er de uiringen rond en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
2 Kneus intussen het knoflook. Schik de stukken pompoen en het knoflook op een bakplaat met bakpapier en roer er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met 2 takjes tijm, peper en zout en zet 30 à 40 min. in de oven bij het gebraad.
3 Kook intussen de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
4 Mix de gegrilde pompoen en het knoflook. Meng onder de aardappelen samen met 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de pilipili.
5 Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de grotchampignons 5 min. op een hoog vuur. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.

Afwerking :

Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel samen met de ui over de borden. Geef er de pompoenpuree en de grotchampignons bij.
Afbeelding
Kruidig varkensgebraad met pittige pompoenpuree en grotchampignons
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Budgetvriendelijk feestrecept dat makkelijk te bereiden is en erg lekker van smaak .
Ingrediënten
800 g varkensgebraad (beenhouwerij)
1 butternutpompoenen
500 g grotchampignons
3 takjes verse tijm
1/2 plantje platte peterselie
1/2 plantje bieslook
600 g aardappelen
2 uien
2 tenen knoflook
4 el boter
2 eetl.olijfolie
1 mespunt pilipili
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475523
Homepage ID
1090993
Teller
39
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid