Bereidingswijze
-Laat in een pannetje de boter zachtjes smelten, meng er de bloem door. Laat 1 à 2 minuten opwarmen. Giet er de melk bij en verhit totdat het begint te koken.
-Verkruimel er de Hervekaas in en laat smelten. Laat nog even op een zacht vuurtje doorkoken. Doe er een snuifje zout, de peper en muskaatnoot bij en neem van het vuur af.
-Voeg er de eierdooiers aan toe, wanneer het mengsel wat afgekoeld is zodat de dooiers niet hardgebakken worden.
-Klop de eiwitten en spatel ze in een grote mengkom bij het mengsel.
-Vet vier soufflévormpjes in en verdeel er het mengsel in.
-Laat 20 minuten bakken in de oven, op een matig vuur. Haal de souffleetjes uit de oven wanneer ze mooi gerezen zijn en een fijn korstje hebben.
-Serveer onmiddellijk de souffleetjes voordat ze in elkaar zakken.
-Verkruimel er de Hervekaas in en laat smelten. Laat nog even op een zacht vuurtje doorkoken. Doe er een snuifje zout, de peper en muskaatnoot bij en neem van het vuur af.
-Voeg er de eierdooiers aan toe, wanneer het mengsel wat afgekoeld is zodat de dooiers niet hardgebakken worden.
-Klop de eiwitten en spatel ze in een grote mengkom bij het mengsel.
-Vet vier soufflévormpjes in en verdeel er het mengsel in.
-Laat 20 minuten bakken in de oven, op een matig vuur. Haal de souffleetjes uit de oven wanneer ze mooi gerezen zijn en een fijn korstje hebben.
-Serveer onmiddellijk de souffleetjes voordat ze in elkaar zakken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en hartig lekkere soufflé
Ingrediënten
50 g boter
40 g bloem
4 eieren
1 kleine Hervekaas
25 cl melk
muskaatnoot, zout, peper
40 g bloem
4 eieren
1 kleine Hervekaas
25 cl melk
muskaatnoot, zout, peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1475503
Homepage ID
1090993
Teller
9
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid